cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2022. július 19., 08:34

Az ország területének több mint felén rendkívüli szárazság van

Rendkívüli szárazság van az ország területén, a helyzet a múlt héthez képest romlott - figyelmeztet a múlt heti klímaértékelés kapcsán a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet.

Duna - szárazság
Fotó: TASR

„A nyári hónapokban regisztrálják területünkön a legtöbb csapadékot, idén azonban ez a csapadékmennyiség elmarad az átlagtól" - közölte az intézet.

A meteorológusok tájékoztatása szerint a csapadékhiány miatt a nyári hónapokban gyorsan növekszik a szárazság, az aszályos időszak tavaly szeptember óta tart.

A meteorológusok szerint ez kivételesen hosszú idő. Az extrém szárazság az ország területének mintegy 55 százalékát érinti, a terület 98 százalékán különféle szintű szárazság fordul elő.

A csapadékhiány Besztercebánya környékét érinti leginkább. „A talaj szárazsága az egész területen megfigyelhető, kivéve a legmagasabban fekvő részeket, ahol normálisak a csapadékviszonyok" - tették hozzá a meteorológusok.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.