2022. december 22., 17:45

Az ország legnagyobb részén továbbra is köd és jegesedés várható

Az ország legnagyobb részében továbbra is köd és jegesedés várható. Ezért a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) elsőfokú figyelmeztetést adott ki.

Fotó: pixabay.com

A köd miatt a látótávolság 50-től 200 méterig csökkenhet. A figyelmeztetés előzetesen péntek (december 23.) kora estig van érvényben. „A lecsökkent látótávolság veszélyt jelenthet a közlekedésre” – figyelmeztetett az SHMÚ.

A jegesedés néhány délnyugati járás kivételével az egész ország területét érinti. Az erre való figyelmeztetés előzetesen péntek 10:00 óráig van érvényben.

„A jegesedés az évnek ebben az időszakában megszokottnak számít, de kisebb károkat okozhat” – tették hozzá a meteorológusok.

A Nagymihályi járásban az áradások miatt másodfokú figyelmeztetés lépett érvénybe. Áradások miatt elrendelt elsőfokú figyelmeztetés ezenkívül a Tőketerebesi járásban van érvényben, a Ronyva-patakot leszámítva.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.