Magyar7 - 2024/31.
Magyar varázsmeséink nyomában, népfogyatkozás helyett néptölte és párizsi reményeink
Magyar7 - 30. száma
2021. augusztus 15., 11:48

Az idei nyár utolsó nagy dobása? Aszfaltolvasztó meleg lesz

Megterhelő nap vár ránk. Ha bízhatunk a többéves meteorológiai megfigyelésekben, talán az idei nyár utolsó nagy hőhulláma tetőzik. Nem is akárhogyan!

légkondi
Fotó: Pixabay

A déli országrészben akár 35 fokig is felkúszhat a hőmérő higanyszála, figyelmeztetnek a meteorológusok. Itt másodfokú hőségriasztás van érvényben.

Az ország nagy részén ráadásul viharok is lecsaphatnak.

Pozsony, Besztercebánya, Nagyszombat és Nyitra megye több járására is másodfokú figyelmeztetést adtak ki az extrém hőség miatt. Ez 13.00 és 18.00 között lesz érvényben. Aki csak teheti, tartózkodjon ebben az időben árnyékban, naptól védett helyen.

Trencsén, Kassa és Eperjes megyékben elsőfokú riasztás van érvényben, itt 33 fok lehet.

A nagy meleg miatt viharok is fenyegetnek. Ez alól kivételt csak Pozsony, Nyitra és Nagyszombat megye képez. A hirtelen lezúduló csapadék mennyisége elérheti a 20-40 millimétert, 65-85 kilométer/órás szél kíséretében.

Hétfőtől változékonyabbra fordul az idő, és a hőmérséklet fokozatosan a normális tartományba esik vissza. Kellemes nyári időre van kilátás.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.