2023. december 10., 20:31

Az első lavinabaleset az idei szezonban a Magas-Tátrában

A Hegyi- és Légimentők beavatkozását igényelte vasárnap a Magas-Tátrában található Malompataki-völgyben lezúdult lavina. A síalpinista párosnak sikerült elkerülnie a betemetést a lavinahátizsákoknak köszönhetően, amelyeket sikerült aktiválniuk. Egyikük azonban megsérült a lábán, tájékoztatott a Hegyi Mentőszolgálat a közösségi oldalán.

lavinabaleset
Fotó: Facebook/Hegyi Mentőszolgálat

A Hegyi Mentőszolgálat tájékoztatása szerint egy szlovák síalpinista indította el a lavinát, miközben Vörös-teknő fölötti nyeregből Malompataki-völgy felé tartott. „Sérült térddel a felszínen maradt” – jelentette ki a Hegyi Mentőszolgálat a közöségi oldalán. A hegyimentők szerint ez volt az idei szezon lavinabalesete a Magas-Tátrában.

Az orvos ellátta a sérült síelő sebesülését, javította a sérülését, majd kötéltechnikával elszállították a helyszínről, és további kezelésre a poprádi kórházba szállították.

A második lengyel síalpinista, aki nem sérült meg, egyedül folytatta a leereszkedést.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.