Čaputová elárulta, hogy miért nem fog házasodni

ma7 2019. április 14., 12:56

Zuzana Čaputová nem csupán az ország első női köztársasági elnöke lesz, hanem az első olyan elnök, akinek nincs házastársa. A kérdés viszont az, hogy várható- ezen a téren változás.

Fotó: TASR

A politikus a Nový Čas Nedeľának nyilatkozva beszélt magánéletőről is. Életének párja Peter Konečný, akinek személyét a kampányban fedte fel, már második éve a partnere, de Čaputovával külön élnek. A leendő elnök elmondta, ennek a folyamatosság az oka. Mivel két lányt nevel az első házasságból, ezért felelősen áll a kérdéshez, s nem akarja a gyermekeit ilyen változásnak kitenni. Egyelőre még tehát nem élnek együtt, de kiemelte, a mindennapokban nagy segítségére van bátyjának családja, s volt férje is, akivel baráti kapcsolatot ápolnak. 

Arról még szakemberekkel fog egyeztetni, hogy párja vele tarthat-e majd bizonyos külföldi utakon, de azt egyelőre lányai korai miatt se tudja elképzelni, hogy másodszor házasodjon. Volt férje kapcsán még elmondta, szerinte nem kötelező, hogy a válás miatt összevesszenek vagy gyűlöletben éljenek az egykori házastársak és esetükben jó emberi kapcsolat megmaradt a lányok, de nem csak ő miattuk.

Forrás: cas.sk
0 HOZZÁSZÓLÁS