2019. november 12., 13:12

Apa és lánya a zenei színpadon - Göbő Anna és Sándor a Múzsa stúdiójában - VIDEÓ

A verséneklés és a könnyűzene között egyre inkább olvadnak össze a határok, hiszen a mai énekelt vers sok esetben akár rockzenei vagy rap zenei stílusban is megjelenik. Mégis elmondható azonban, hogy az akusztikus hangszerekkel kísért énekelt verseknek van meg az igazi varázsa. A legutóbbi Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemlén felbukkant egy énekes duó, amely ezt a stílust műveli, és bizony a rockerek között is sikeres volt a bemutatkozásuk. A verseny egyik különdíját a Ma7 médiacsalád ajánlotta fel, amelyet éppen ez a különleges formáció nyert el. Most őket mutatjuk be a Múzsa stúdiójában.

Apa és lánya a zenei színpadon - Göbő Anna és Sándor a Múzsa stúdiójában - VIDEÓ
Fotó: múzsa

Göbő Anna és Sándor apa és lánya Léváról. Duójuk számos alkalommal fellépett már a felvidéki települések színpadán, többek között az 5. Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemlén is, amelyet legutóbb Vásárúton rendeztek meg. A Ma7 Médiacsalád a zenei szemlén különdíjban részesítette a formációt, és stúdióbeszélgetésre hívta őket. A versenyen remekül szerepeltek, a zsűri és a közönség tetszését is elnyerte tiszta és őszinte játékuk. A formáció több díjat is magáénak tudott a szemlén, hiszen duó formájában egyedül ők állták meg a helyüket. Országszerte kapják a felkéréseket, céljuk az, hogy minél többen belekóstolhassanak a versek bódító erejébe, mert a mai világban már az emberek nem igazán olvasnak verseket (ha már itt tartunk, prózát sem nagyon).

Göbőék nemcsak a szemlén bizonyították tehetségüket, hanem a Tompa Mihály Országos Verseny résztvevőiként is találkozhatott velük a közönség. Anna zeneiskolába jár, ott képezi hangját, sőt, iskolai fellépéseken és egyéb eseményeken énekel a nagyközönség előtt. Édesapjával otthon gyakorolnak egy-egy közös fellépés előtt, ilyenkor elvonulnak a család figyelő szeme elől.

Apa és lánya a ,,mindenevő" kategóriába sorolja magát, de igazából ez sem foglalja magába azt a tényt, hogy minden stílus közel áll a szívükhöz. A közeljövőben saját dalokkal is készülnek, elmondásuk szerint szeretnék nemcsak a zenét, hanem a szöveget is magukénak tudni.

Hallgassák meg, hogyan lett apából és lányból zenész, miért fontos számukra a zene és a játék, s hogy milyen tervekkel állnak a nagyvilág elé. Nézzék velünk a velük készült stúdióbeszélgetést a Múzsa legújabb adásában!

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.