HIRDETÉS

A vállalkozások digitális lehetőségeiről tanácskoztak Komáromban

hirek.sk 2017. november 09., 08:34
KOMÁROM. A Szlovákiai Magyar Fiatal Vállalkozók Szövetsége 30-30 felvidéki és magyarországi ifjú vállalkozó részvételével november 8-án a Vállalkozz okosan program keretében Digitális Export Konferenciát rendezett Komáromban. A tanácskozás részleteiről, amelyen a társszervezőket Oláh Zsanett, a Magyar Nemzeti Kereskedőház vezérigazgatója és Kovács Patrik, a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének elnöke képviselte, Iván Tamás, az SzMFVSz elnöke tájékoztatta portálunkat.

Tudni kell alkalmazni a digitális világ módszereit!

A szerdai Digitális Export Konferenciát a Vállalkozz okosan program keretében a Szlovákiai Magyar Fiatal Vállalkozók Szövetsége a Magyar Nemzeti Kereskedőházzal (MNKH) és a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségével (FVOSz) közösen rendezte meg. "Mivel a XXI. században élünk, ahhoz, hogy egy vállalkozás naprakész és innovatív maradhasson, tudni kell alkalmazni a jelenkor digitális világának módszereit. Nos, mi a konferenciánk során éppen ezeket a módszereket mutattuk be a jelenlevőknek. Míg az előző rendezvényeinken sokkal többen vettek részt, ez alkalommal tudatosan kisebb létszámú, családias hangulatú összejövetelt szerveztünk. A 60 tanácskozó egyik fele Magyarországról, másik fele pedig a Felvidék több vidékéről az előzetes bejelentkezést követően érkezett Lándorpusztára. A résztvevők az előadások meghallgatásán, illetve a szakmai tapasztalatok gyűjtésén kívül akár új határon átnyúló üzleti partnerkapcsolatokat is kialakíthattak“ – mondta el a Hírek.sk-nak Iván Tamás.

Nagyon aktívak voltak a kerekasztal-beszélgetés résztvevői

A rendezvény során az SzMFVSz és az FVOSz is bemutatkozott a résztvevőknek. Egyebek mellett azt is megtudhatták, hogy miként lehet a hazai ITC megoldásokat külpiacra juttatni a Magyar Nemzeti Kereskedőház segítségével. A szakmai előadások meghallgatásán túl kerekasztal-beszélgetésre is sor került, amely során nagyon aktívak voltak a fiatalok.

„A kerekasztal-beszélgetés megadott témája a digitalizáció volt, de a vállalkozásokkal kapcsolatos bármilyen témában kérdéseket lehetett feltenni. Az előadások és a beszélgetés során is elsősorban arra hívtuk fel a figyelmet, hogy jelenkorunkban rohamos ütemben fejlődik a technika, illetve újabb és újabb digitális megoldásokat használhatunk ki vállalkozásunk sikere érdekében. Ha azonban azokkal nem vagyunk tisztában, akkor sajnos, sok lehetőségről könnyen lemaradhatunk“ – hangsúlyozta Iván Tamás.

A konferencia második részében Suppan Márton, a Simplon cég alapítója workshopjában azt ecsetelte, hogy a vállalkozók külföldi sikere érdekében milyen digitális – online termékeket vezettek be a külföldi piacon. Dreisziger György (MTT média) pedig az online hirdetési stratégiákról és a külföldi piac meghódításáról beszélt.

December 9-én Komáromban lesz Az év vállalkozója-verseny döntője

A szövetség a közeljövőben is több találkozót szervez a fiatal vállalkozókkal, de már készülnek Az év vállalkozója versenyre is. „A digitalizációról, valamint a szervezetépítés, a marketing és más témakörben is szervezünk további konferenciákat. Felvidék-szerte folytatjuk a klubtalálkozóinkat is, ahol a vállalkozókat éppen legjobban érdeklő témaköröket is meg szoktuk vitatni. Jelenleg a szervezetépítés iránt is nagyon érdeklődnek. A szövetségünk folyamatosan bővül, már több mint 250 tagunk van – a napokban léptük túl ezt a bűvös számot. Közben folyik Az év vállalkozója elnevezésű versenyünk, amely döntőjét, illetve gálaműsorát december 9-én, szombaton délután tartjuk a komáromi Tiszti Pavilon dísztermében. Az esemény további részleteiről pár héten belül a sajtóban és a honlapunkon is bővebb tájékoztatással szolgálunk majd“ - nyilatkozta Iván Tamás, a Szlovákiai Magyar Fiatal Vállalkozók Szövetsége elnöke.     

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS