2022. május 28., 19:49

A tartós fogyás titka - ezeket a gyógynövényeket fogyassza

A drasztikus fogyókúrák soha nem tesznek jót, néha pedig kifejezetten ártalmasak is lehetnek, éppen ezért, válasszuk a mozgás, valamint az egészséges ételek mellett a gyógynövényeket!

gyógynövények
Fotó: Pixabay

Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember úgy tanulta,  a leghasznosabb, ha kombinálja a gyógynövények hatásait. Mert ahhoz, hogy leadjuk a súlyfelesleget a zsírégetés mellett másra is kell figyelni. Például arra, hogy a fogyókúra alatt csökkentsük a savképződést.

Az éhezést ugyanis még csak-csak ki lehet bírni, de a kevés táplálék miatt feldúsuló gyomorsav maró, éhséget még inkább növelő hatását kevésbé. Sokaknál itt bukik meg a fogyókúrás program: muszáj valamit enniük, mert ég a gyomruk.

Tehát a cél kettős: mérsékelni kell az étvágyat és csökkenteni a gyomorsavat. Ha még a táplálék felszívódását is tudjuk valahogyan lassítani, akkor garantált a siker, mert így gyomorproblémák és éhségérzet nélkül is végig tudjuk vinni a diétát.

Milyen gyógynövényeket ajánl a bükki füvesember?

A mezei katángot mintha csak a fogyókúrázóknak teremtették volna. Ez az igénytelen, kora nyártól az út szélén kékellő, strapabíró kis növény inulintartalma miatt a cukorbetegek gyógyírje: olyan energiaforrás, amely nem dobja meg a vércukorszintet és lassan szívódik fel. Savcsökkentő hatásánál fogva mérsékli az étvágyat is, tehát ő lesz a fő segítségünk a diétában. .

fehér akácvirág szintén csökkenti a savtermelést, fogyasztását Gyuri bácsi azoknak is ajánlja, akiknek a gyomorsavasság idegi eredetű probléma.

Mondani sem kell, hogy tavasszal és nyár elején, amikor a növényekben is elindul a nedvkeringés, és mi is felébredünk téli álmunkból, akkor egy kíméletes epe- és májtisztítást, vízhajtást is érdemes beiktatni. 

A farkasétvágyat gyakran az ingadozó vércukorszint okozza, ennek elkerülésére Gyuri bácsi a mezei katáng mellé kukoricabibét is ajánl, ami segít a vércukorszint, ezáltal az inzulintermelés kiegyensúlyozásához.

Fontos hangsúlyozni, hogy diéta, mozgás nélkül csupán teázással egy-két hét alatt nem fogunk tíz kilót ledobni. A gyógynövények, a kúrát betartva, segíthetik és támogathatják a fogyást, elindíthatják a szervezet tisztulását. 
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.