2019. augusztus 9., 08:00

A szoptatást népszerűsítették Dunaszerdahelyen - VIDEÓ

Mi lehet még természetesebb, mint amit a természet alakított ki? Ilyen a csecsemők táplálása, a szoptatás is. Amíg évtizedekkel ezelőtt csak válsághelyzetben merült fel annak a lehetősége, hogy ne az édesanya táplálja saját tejével csecsemőjét (még az erre az életkorra utaló szavunk is ezt sugallja), mára oda jutottunk, hogy a szoptatást is népszerűsíteni kell. Erre vállalkozott egy civil kezdeményezés, amelyet egy dunaszerdahelyi fotós - mellesleg maga is szoptatós anyuka - és egy szoptatási tanácsadó indított. Nézze velünk!

a szoptatást népszerűsítették dunaszerdahelyen
Galéria
+3 kép a galériában
Fotó: ma7

Modernizálódó világunkban az újdonsült anyák körében már időnként felbukkannak olyan hangok is, hogy a tápszerrel való táplálás is teljesen megfelelő a gyermeknek, nem kell szoptatni, sőt, így az alakunkat is gyorsabban szerezzük vissza szülés után. A szakemberek véleménye ebben a dologban jelenleg még egyértelmű - amennyiben az anyának van elég teje, semmi sem helyettesítheti a szoptatást, hiszen így erősödik meg a legjobban a gyermek immunrendszere és így fejlődhet természetes ütemben.

A szoptatást sokan illetlenségnek tartják, amennyiben erre az édesanya nyilvános helyen kényszerül, hiszen gyermeke ott éhezett meg. Van, aki képtelen lenne ezt nyilvánosan megtenni, hiszen úgy érzi, ennek megvan a maga intimitása. Ez érthető. Kevésbé érthető azonban az. ha az anyuka számára ez elfogadható, a környezete viszont ezért megszólja, hiszen ez a világ legtermészetesebb dolga.

 

Fotó:  ma7

Az anyatejes táplálás nem csak világnapot, hanem súlyánál fogva világhetet is kapott, amely épp most végződik. Erre az alkalomra fél évig készült egy Dunaszerdahelyen élő fotós, aki azokat a pillanatokat örökítette meg, mikor az édesanyák saját testükből táplálják gyermekeiket. A képekből az egyik nyilvános helyen kiállítás nyílt, melyet egy héten keresztül tekinthetett meg, aki akár véletlenül arra tévedt. A szervezők nem titkolt szándéka volt a nyilvános szoptatás kényes kérdésének kibontása is.

Nézze meg az eseményről készült videónkat!

a szoptatást népszerűsítették dunaszerdahelyen
Galéria
+3 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.