A szlovákiaiak ötnapos téli üdülést terveznek

hirek.sk 2017. január 08., 14:39
POZSONY. Öt nap – ennyi időt terveznek üdüléssel tölteni a tél folyamán a szlovák állampolgárok egy felmérés szerint, amely alapján minderre átlagosan 400 eurót költenének.

A hazai lakosság 63 %-a tervezi azt, hogy elutazik pihenni. Többségük, 68 %-uk Szlovákiában akar maradni, 26 %-uk készül külföldre, illetve 7 %-uk látogatna meg meleg, egzotikus országokat – derül ki a 2muse ügynökség közvélemény-kutatásából, amely a Postabank számára készült.

A felmérés eredményei alapján a szlovák takarékoskodó nép, nem veri magát adósságba az üdülés miatt. A megkérdezettek 63 %-a folyamatosan tesz félre pénzt az üdülésre, így az emberek többsége, 90 %-a előnyben részesíti az üdülés saját pénzből történő finanszírozását.

„A szlovákok a leggyakrabban üdülésre spórolnak” – tette hozzá Martina Zrníková, a Postabank munkatársa.

A felmérés eredményei szerint a megkérdezettek 56 %-a úgy véli, a döntés során, hol nyaraljanak, a legfontosabb szempont az üdülés ára, de a konkrét üdülőhely kiválasztása során szerepet játszik azon aktivitások elérhetősége és kínálata, amelyekkel az üdülők foglalkozni szeretnének, valamint számítanak az ismerősök referenciái és a saját pozitív tapasztalatok is.

A megkérdezettek többsége a hazai vagy a külföldi üdülésre legfeljebb 400 eurót tervez költeni. Télen a szlovák állampolgárok leginkább fürdőhelyeket, wellness-létesítményeket keresik fel, szívesen töltik idejüket a családdal, a természetben, de vonzó számukra a sízés és a turisztika is.

A pénz, illetve a pénzhiány egyúttal a leggyakoribb oka, miért nem utaznak. A közvélemény-kutatás szerint ezt a megkérdezettek 71 %-a vallotta.

Forrás: TASR
0 HOZZÁSZÓLÁS