2019. november 22., 20:16

Jeges Notre-Dame a Magas-Tátrában: három hét alatt, 225 tonna jégből

Mától ismét egy igazi csodát láthatnak a Magas-Tátrába látogatók. Három hét alatt Adam Bakoš vezetésével készült el egy nemzetközi szobrászcsoport munkáját dicsérve a 225 tonna jégből megalkotott Notre-Dame Székesegyház egy részlete.

2.jpg
Galéria
+2 kép a galériában
Fotó: Robo Hakl-Pravda

A hazaiakon kívül litván, német, lengyel és cseh alkotók hozták létre a jégtemplomot, és azért esett a választásuk épp a párizsi katedrálisra, mert köztudottan idén április közepén egy része a tűz martalékává vált.

A jégtemplom a gótikus stílusban készült dóm nyugati homlokzatát idézi meg a 3 főbejárattal, a középső felett látható ólomüveg ablakkal, illetve két fő tornyával. Az építmény legmagasabb pontja közel 12 m.

Ezzel az eseménnyel november 22-én hivatalosan is kezdetét vette a tátrai téli szezon. A Tarajkán (Hrebienok) látható jégcsoda legkönnyebben az Ótátrafüredről induló  siklóvasúttal közelíthető meg, és áprilisig látogatható.

Fotó:  Robo Hakl-Pravda

2.jpg
Galéria
+2 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.