cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2024. július 9., 16:43

A mesterséges intelligencia szépségversenyét egy marokkói "hölgy" nyerte

Az első Miss AI-t (a mesterséges intelligencia által kreált szépségek versenyét) a marokkói Kenza Layli nyerte. Őt egy szakértő zsűri választotta ki több mint 1500 jelentkező közül.

Szép új világ
Kenza Layli
Fotó: Instagram

Ahogy az elnevezés is mutatja, csak mesterséges intelligencia (AI) által létrehozott modellek vehettek részt ezen a szépségversenyen, amelyet a rajongók kizárólag a közösségi médiában csodálhatnak meg.

A világméretű konkurencia ellenére első helyezést értünk el a Miss AI versenyen. Ez a díj elismerés minden erőfeszítésünkért az AI területén és Marokkó képviseletében ezen a hihetetlen versenyen"

- nem rejtették véka alá lelkesedésüket a virtuális modell alkotói az Instagramon.

Ezen a platformon Kenza Layli úgy mutatja be magát, mint "az első marokkói virtuális karakter, akit mesterséges intelligencia fejlesztett ki".

 

Közben az alkotók nem titkolják, hogy Kenzával párhuzamosan más AI-modelleket is fejlesztenek, így a legelső Miss AI-nak már két további "testvére" is van az Instagramon.

Kenzának a Tiktokon is van profilja. Az Instagramon a valósághűnek tűnő fotók mellett a rajongók videók formájában is követhetik ezt az AI-alkotást.

Élhetne is
Kenza Layli néhány fotója az instagramon
Fotó:  Instagram

A második helyezett a francia Viva Lalina lett.

Francia syépség
Viva Lalina
Fotó:  Instagram
Elegáns vibrálás egy csipetnyi csábítással. Imádok utazni!"

- csábítja rajongóit az Instagramon 2024 második legszebb virtuális modellje.

A portugál Olivia C végzett a harmadik helyen. Az alkotók ezen a virtuális karakteren elsősorban az Ibériai-félsziget e napsütötte országának szépségét tárják fel.

Portugália
Olivia C
Fotó:  Instagram

A nyertesek értékes nyereményeket vihettek haza. A készpénz mellett több ezer dollárt kaptak promócióra vagy mentorprogramra. Konkrétan az első helyezett 13 000 dollár értékű díjat kapott, de a szerző csak 5000 dollárt kapott készpénzben.

A második helyezett virtuális szépség minden díjat pontosan ugyanolyan összegben, 5 000 dollárban kapott. A harmadik helyezett 2000 dollár  értékű nyereményeket vihetett haza.

Az első Miss AI-t áprilisban hirdették ki. Eredetileg úgy volt, hogy a döntőre már május elején kerül sor. Az alkotók érdeklődése azonban még a szervezőket is meglepte - olyan sok modell jelentkezett, hogy az eredményhirdetést többször is elhalasztották.

Nem genderek
Ők végeztek az első három helyen
Fotó:  Instagram

A  több mint 1500 AI-modell közül csak kevesek jutottak el egészen a döntőig. Bár a versenyzők között könnyen lehettek volna férfiak is, végül minden döntős nő volt.

Egyik sem valódi
Voltak még páran
Fotó:  Instagram

 

A nevezési szabályok azonban meglehetősen szigorúak voltak. Nem lehetett egy fotót generálni és így versenyeztetni a több ezer dollárért. A mesterséges intelligencia segítségével generált lányoknak valóban élniük kell a virtuális életüket. Tehát rendelkezniük kell egy profillal a közösségi oldalakon, például az Instagramon, ahol rendszeresen posztolnak tartalmakat és kapcsolatba lépnek a rajongókkal.

A szervezők szerint a Miss AI értékelése a szépség mellett a felhasznált technológiára, illetve a virtuális lánynak a hálózatokra gyakorolt hatására összpontosított. Így a kreativitás és a részletekre való odafigyelés mellett más szempontok is szerepet játszottak az értékelésben, mint például az alkotók interakciója a rajongókkal a közösségi médiában.

A győztesekről szakértő zsűri döntött. Ennek tagja volt Emily Pellegrini modell névtelen alkotója, valamint egy másik névtelen digitális alkotó a virtuális modell, Aitana Lopez mögött. Aztán ott volt Sally-Ann Fawcett esztétikai szakértő és szerző, valamint Andrew Bloch médiatulajdonos, PR-menedzser és vállalkozó.

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.