2022. május 28., 11:48

A Markíza júniusban tovább erősíti a kínálatát

A televíziós piac legerősebb szlovákiai szereplője, a cseh tulajdonban lévő Markíza júniusban tovább bővíti portfólióját, mert elindítja a Markíza Krimi elnevezésű csatornát.

Markíza Krimi
Fotó: markiza.sk

A kínálat bővítésének a Markíza szerint a televíziós reklám iránti jelentős érdeklődés az oka, egyúttal pedig még inkább szegmentálni szeretnék a közönséget, vagyis olyan műsorokat kínálni, amelyre a nézők részéről nagy az igény. A bűnügyi filmek és sorozatok pedig eddig is népszerűek voltak, június 6-tól ezek még nagyobb mennyiségben lesznek elérhetők az új adón, amelynek nézettségét természetesen mérni fogják a Szlovákiában használatos eszközökkel.

Ennél is érdekesebb, hogy a Markíza a szolgáltatóktól nem fog extra díjat kérni a csatorna besorolásáért vagyis szélesebb réteg számára lesz elérhető, vélhetően a magasabb nézettség és így a reklámidő árának emelése miatt.

A nézők számára fontos információ, hogy a Markíza Krimi a Telekom, a Skylink, az Orange, a freeSat, a Slovanet kínálatában biztosan ott lesz, de több más szolgáltató is jelezte, hogy az alapcsomag részeként fogható lesz, s vélhetően a legtöbb helyen elérhető válik. A Markíza általános adóihoz hasonlóan pedig az interneten is nézhető lesz az adás, igaz, csak SD felbontásban, de regisztrációt követően ingyenesen.

A VOYO streamingszolgáltató kínálatában pedig HD-ben is elérhetővé válik, de ez a Markíza fizetős megoldása, amelyet az elmúlt évben igyekeztek tovább bővíteni. Itt voltak elérhetők például a tegnap befejeződött Fortuna liga 2021/22-es szezonjának mérkőzései, de több exkluzív tartalommal is próbálja még érdekesebbé tenni a non-lineáris szlovákiai televíziózást a médiavállalat.

Nagy kérdés, hogy az újabb adó indítása milyen gazdasági eredményeket hoz, s miként vált be a cseh-szlovák közös projekt a sport területén, mert a Nova Sport adók révén óriási bevásárlást hajtott végre a csoport az elmúlt nyáron.

A médiacsoport már korábban jelezte, a focival és az új sorozatokkal is azt célozza, hogy szélesebb korcsoportot tudjon elérni az online térben, amely Szlovákiában is egyre erősebb.

Az természetesen nem fenyeget, hogy teljesen legyűrné a lineáris tévézést, de fokozatosan egyre nagyobb teret hódít magának, mivel a fogyasztói szokások ezen a téren is megváltoztak. Idehaza is leginkább a Netflix tarol, de fejlődik a VOYO is, amely tavalyhoz képest is egyre több műsorszámot kínál. A Prime Video, az Apple TV+ is törekszik, júniusban pedig érkezik a Disney+, amely a szintén idén indult HBO Max mellett komoly szeletet szerezhet magának a piacon.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.