cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2020. május 2., 10:40

A karantén hat pillanata

A járvány és a karantén az életünk minden területére kihat. Mondhatjuk ugyan, nem hiányzik, hogy nem kell sminkelnünk és nem mehetünk fodrászhoz.

Ám ha mégis zavar az elhanyagoltság tudata, érdemes megfogadni pár tippet, hogy győztesként jöjjünk ki a bezártságból. Nézzük, mit tehetünk magunkért!

1. Hagyjuk békén a hajunkat!

Nem mehetünk fodrászhoz. Meglehet, valaki számára ez kellemetlen, de nézzük a dolog jó oldalát. Mikor pihent utoljára a hajunk? Most nem csak mi, hanem a tincseink is kényszerpihenőt tartanak. Persze ha valaki ért hozzá, választhatja az otthoni hajfestést, de legalább ilyenkor – hiszen nem járunk emberek közé – nyugodtan választhatjuk a regenerálódást.

Nemcsak a festésről érdemes lemondani, hanem a szárításról, hővel történő formázásról is.

Otthon úgysem fogja senki számonkérni, hogy nem tökéletes a frizuránk, ha pedig online konferencián kell részt vennünk, egy copf, vagy egy laza kendő mindig jó megoldás. Ha pedig eddig azok közé tartoztunk, akik azért nem használnak hajpakolást, mert túl macerás, most akár azt is kipróbálhatjuk. A ricinusolajos pakolás az egyik leghatékonyabb, de tény, hogy nagyon nehéz kimosni a hajból. Állítólag akkor fejti ki legjobban a hatását, ha este bekenjük a hajunkat, és csak reggel mossuk ki. Reggel munka előtt ezt tényleg nem sokan tudták volna kivitelezni, de most erre is van idő.

2. Növesszük meg a szemöldökünket!

A kozmetikushoz járók többsége a szemöldökformázást és festetést is igénybe veszi. Azt egyáltalán nem tanácsoljuk, hogy otthon, egyedül próbáljuk kifesteni a szemöldökünket, hiszen abból katasztrófa is lehet. Akárcsak a haj esetében, itt is választhatjuk a regenerálódást, használhatunk növesztő olajat, és időt adhatunk a szemöldökünknek, hogy dúsabbá váljon.

Ha azonban nagyon elszabadul a sövény, érdemes otthonra (pár euróba kerül) rendelni egy szemöldökvágó borotvát, amivel könnyen, kockázat nélkül, saját magunk is meg tudjuk oldani a dolgot.

A szemöldök keretezi az arcot, ezért érdemes különböző formákkal próbálkozni, ehhez is jól jön, ha megnövesztjük, hiszen ki tudja, talán a dúsabb vonal jobban is illik az arcunkhoz.

3. Helló, szempillák!

Sokan nem tudják, de a szempillák is ugyanolyan sérülékenyek, mint a hajunk vagy a körmünk. Aki hosszú ideig használ műszempillát, gyakran panaszkodik, hogy évek után alig marad valami a saját szempillájából. Most ők sem látogathatják a szalonokat, úgyhogy végre fellélegezhet a saját szempillájuk. De akkor is érdemes törődnünk vele, ha nem károsítjuk különösképpen, csak napi szinten spirálozzuk.

Érdemes rendelni egy jó minőségű szempillanövesztő szérumot, és kihasználni, hogy nem kell mindennap sminkelnünk.

Naponta akár többször is alkalmazhatjuk a szérumot, és a karantén végére szép, hosszú, egészséges pilláink lesznek!

4. Ne is gondoljunk a körömlakkra!

Ha géllakk volt a körmünkön, de körmöshöz sem mehetünk, akkor a legjobb, amit tehetünk, hogy a lehető legbiztonságosabb módon eltávolítjuk a géllakkot.

A legrosszabb választás, ha feszegetjük, vagy megpróbáljuk darabokban letörni.

Így könnyen megsérülhet a körmünk, ami elképesztően fájdalmas, úgyhogy ezt semmiképp se tegyük. A reszelés sem kíméli túlságosan a saját körmünket, ezért a legjobb megoldásnak a géllakk leoldása bizonyul. Szükségünk lesz hozzá acetonos lakklemosóra, amivel beitatjuk a vattakorongokat. A korongokat ráhelyezzük a körmükre, és alufóliával körbetekerjük. 10-15 percig rajta hagyjuk, aztán könnyen eltávolítjuk a gélt. Ezt követően kihasználhatjuk a karantént, hogy pihentessük a körmünket, és még véletlenül se lakkozzuk be a sérült felületet. A legjobb, ha körömápoló, körömerősítő olajjal regeneráljuk.

5. Kísérletezés? Igen!

Nemcsak az arcunk különböző részeit ápolhatjuk most különösképpen, hanem az arcbőrünket és a testünket is. Itt az idő, hogy házilag is kísérletezzünk néhány arcmaszkkal és testkezeléssel.

A legtöbbet otthoni hozzávalókból is el tudjuk készíteni.

Például egy narancsbőr elleni masszázs kávézaccból és mézből, vagy egy hidratáló arcmaszk banánból és tejszínből különösen jó ötlet lehet.

karantén

6. Sima talp

Most még távolinak tűnik, de egyszer eljön a nyár, és bízzunk benne, hogy hordhatunk nyitott cipőt. Ehhez azonban elengedhetetlen a lábunk ápoltsága, például az elhalt bőr eltávolítása.

Ha már régebbtől szemezgettünk a különböző hámlasztó termékekkel, itt az ideje, hogy kipróbáljuk!

Például a hámlasztó zoknit. Ennek hátránya, hogy kb. két hétig tényleg durván hámlik a bőr a talpunkon. Ez azonban egyáltalán nem fájdalmas, bár nem túl szép látvány. Most azonban, hogy otthon vagyunk, tényleg mindegy, s mikor végre felvehetjük az utcán is a szandált, gyönyörű, sima, hidratált talpunk lesz.

Megjelent a Magyar7 2020 17. számában.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.