2023. december 31., 13:43

A gyermek lett az Év szava a közmédiában

A gyermek kifejezést választotta az Év szavának a közmédia Montágh Testülete.

csecsemő
Fotó: life.hu

"A 2023-as Év szava kifejezi mindazt, amire most a leginkább szükség van: az ígéretet, a reménységet, az életet, a legfőbb értéket, és az ehhez kapcsolódó áldozatos, családszerető és közösségépítő szemléletet. A jövő legnagyobb kincse a gyermek, üzenete hozhatja el a reményt" - szerepel az anyanyelvi kultúra ápolására létrehozott Montágh Testület indoklásában.

Közölték: a Montágh Testület a 2020 óta tartó kezdeményezéssel arra törekszik, hogy - bár a magyar nyelv gazdag szókincse kivételesen alkalmas a gondolatok rendkívül árnyalt kifejezésére - minden évben kijelölje azt az egy szót, amely leginkább visszatükrözi az adott év meghatározó eseményeit és a változó körülmények, valamint világszintű kihívások között a legfontosabb értékekre hívja fel a figyelmet.

A közmédia tanácsadó, véleményező, javaslattevő és ellenőrző Montágh Testületének kiemelt feladata az anyanyelvi és a viselkedéskultúra ápolása, ezáltal a kulturális értékőrzés, valamint értékteremtés támogatása.

Az Év szavát 2020-tól minden év decemberében hirdeti ki a közszolgálati média a testület tagjai szavazata alapján. 2020-ban az egymás, 2021-ben a család, 2022-ben a béke kifejezést választották.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.