2020. április 25., 12:30

A Facebook riválist állít a Zoomnak

A koronavírus-járvány miatt drámaian kilőtt a videocsevegés iránti igény, a Facebook szerint a Messengerben és a WhatsAppban már 700 millió felett jár a funkciót igénybe vevők száma. 

Facebook kontra Zoom
Fotó: Facebook
Jön az ötven résztvevős videocsevegést kínáló Facebook Rooms

Ezek a videochatelők néhány fős csevegésekhez lettek kitalálva, ám nagyobb csoportok konferenciázása iránti igény is óriási, a piac jelenlegi talán legnagyobb sztárjának mondható Zoomot a tavaly decemberi 10 millióval szemben már 300 milliónál is többen használják világszerte.

A Facebook most bejelentette a semmiből feltűnt konkurencia elleni fegyverét, a Facebook Rooms konferenciacsevegőt. A néhány országban már aktív, pár héten belül globálisan elérhetővé váló szolgáltatás segítségével akár 50 résztvevős videocsevegések is folytathatóak.

A Facebook Rooms nem kap dedikált alkalmazást, helyette a Facebook és Messenger appokból, továbbá a szolgáltatások böngészős felületeiről lesz elérhető. A házigazdák az appokon és webhelyeken hozhatják majd létre a csevegőszobákat, a résztvevők pedig ezek segítségével csatlakozhatnak be a konferenciákba.

A Zoommal való versenyképesség érdekében a Facebook úgy döntött, hogy e-mailben kiküldött linken keresztül is bárki becsatlakozhat a hívásokba, azaz nem kell facebookos vagy messengeres felhasználói fiókkal rendelkezni a mások által létrehozott videocsevegésekben való részvételhez.

Az ötvenfős szobák valamikor a jövőben az Instagram Direct és a WhatsApp szolgáltatásokban is elérhetővé válnak, továbbá a Facebook Portal eszközökkel rendelkezők is csatlakozhatnak majd a konferenciahívásokhoz.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!