2023. április 18., 18:43

A daganatos betegek megsegítésére gyűjt a Rákellenes Liga

Ismét megrendezi a Nárciszok napját a Rákellenes Liga (Liga proti rakovine - LPR). A rákbetegek megsegítésére szánt adományokat önkéntesek gyűjtik csütörtökön (április 20.), a települések utcáin. Az LPR rámutatott, hogy Szlovákiában mintegy 40 ezer rákos beteget diagnosztizálnak évente.

Nárciszok napja
Fotó: TASR

„Van az évnek egy különleges napja, amikor egy egyszerű gesztussal kifejezhetjük támogatásunkat, és lehetőségeinkhez mérten segíthetünk. Köszönetet mondunk mindenkinek, aki megteszi ezt, aki megáll egy pillanatra, és elgondolkodik azon, mekkora terhet jelent ez a betegség" - mondta Eva Kováčová, az LPR ügyvezető igazgatója.

Az önkéntesek április 20-án nárciszt osztanak a járókelőknek. Fehér pólót fognak viselni, rajta az LPR logójával, és a Ja som felirattal. Kék papírdobozba gyűjtik az adományokat, a dobozon narancssárga és fehér betűkkel a Deň narcisov felirat olvasható, a dobozokon védőszalag lesz, amelyeken kék színnel szerepel a Deň narcisov felirat, a liga logója, a gyájtődoboz száma, a QR-kód és a 848-as SMS-szám.

Adományozni online vagy SMS-ben is lehet, a 848-as számra küldött SMS-sel. Az így elküldött adomány értéke három euró. Az SK09 0900 0000 0054 5454 5454 számlaszámra is lehet adományt küldeni. A támogatás további módjairól és a kísérőprogramról a www.dennarcisov.sk oldalon találhatók információk.

A Rákellenes Liga számos projektet valósít meg a befolyt adományokból: például pszichológiai tanácsadást szervez, egyszeri anyagi támogatást nyújt, támogató csoportokat hoz létre a hozzátartozók számára, családi programokat és üdüléseket szervez.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.