2024. március 10., 20:00

A csendes luxus

A belső terek csendes luxustrendje átvette a vezetést a gazdagságot megjelenítő trendek előtt. Vagyis olyan teret hozunk létre, amely eleganciát és kifinomultságot sugároz, de nem túlzó.

csendes luxus

A csendes luxus a luxus megtapasztalásának új módja, ahol fontosabb a minőség a mennyiségnél, az élmény a dolgoknál, a diszkréció pedig a megjelenésnél. Arról szól, hogy élvezzük az élet finomabb dolgait anélkül, hogy nagy hűhót csapnánk körülötte.

Egyszerűség és diszkréció 

A csendes luxus az egyszerűséget részesíti előnyben a bonyolultsággal szemben. A tiszta vonalakat, a minimalizmust és a funkcionalitást helyezi előtérbe. 

csendes luxus

Értékeli a visszafogottságot a felesleggel szemben. A minőséget részesíti előnyben a mennyiséggel szemben, az időtlenséget pedig a trendekkel szemben. A sok olcsó dologgal szemben a csendes luxus arra ösztönzi az embereket, hogy kevesebb, de jó minőségű termékbe fektessenek be.

A japandi mozgalomhoz hasonlóan ez is a visszafogott fényűzés, a tompa színek és a melegség tökéletes keveréke, amely nyugodt légkört teremt. Kiemeli a természetes anyagok, például a fa, a kő és a vászon szépségét, miközben elkerüli a túlzott díszítést.

Mit vásároljunk?

Összpontosítsunk a minőségi anyagokra, például a természetes kövekre, a keményfákra és a bőrre. Ezek a csúcsminőségű felületek soha nem mennek ki a divatból, és luxust kölcsönöznek minden szobának.

Válasszunk ívelt kanapét lekerekített élekkel, kör alakú dohányzóasztalt, minimális díszítéssel. Ez lehetővé teszi, hogy minden darab önmagában álljon, miközben továbbra is hozzájárul a szoba általános esztétikájához.

Használjunk fényerő-szabályozó kapcsolókat vagy asztali lámpákat az erős felső lámpák helyett, hogy hangulatos és elegáns légkört teremtsünk.

Használjunk olyan anyagokat, amelyek mélységet és dimenziót adnak a dekorációnak, miközben megőrzik a finom megjelenést.

csendes luxus

Visszafogott tónusokkal, például szürkékkel, bézsekkel dolgozzunk. Ez nyugtató légkört teremt, amely kifinomult, mégis barátságos.

Minden bútordarab célt szolgáljon, és illeszkedjen a szoba általános esztétikájához. Az egyensúly megteremtésének másik módja a szín és a textúra használata, ügyelve arra, hogy minden elem kiegészítse a többit. Végső soron a cél egy olyan tér létrehozása, amely hívogatónak és békésnek tűnik, ahol minden elem együtt dolgozik, hogy összefüggő egészet alkosson.

Megjelent a Magyar7 2024/9.számában.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.