2019. június 29., 16:37

A cseh Tereza (22) a pakisztáni börtön foglya: árnyékban 45 fok van, az emberek haldokolnak a melegtől

Tereza Hlůškovát (22), mint drogcsempészt ítélték el. 8 év 8 hónapot kapott, amit a pakisztáni börtönben kell leülnie.

pakisztán_drogcsempészet
Médialapozó
Fotó: blesk.cz

Durva körülmények uralkodnak a lahore-i börtönben, árnyékban 45 fok van. Az elviselhetetlen hőségnek már megvan az első áldozata a fegyencek közül. A Blesk cseh napilap szerint az áldozat egy férfi, akit ugyanúgy, mint a cseh Terezát drogcsempészésért ítéltek el. Annak ellenére, hogy a börtönfelügyelet kórházba küldte, már olyan rossz állapotban volt, hogy az orvosok nem tudtak segíteni rajta. A családnak csak a holttestét tudták kiadni, hogy eltemethessék.

Terezát a pakisztáni repülőtéren fogták el 8 kg heroinnal.

Tereza magát ártatlannak vallja, állítása szerint a heroinnal teli bőrönd nem volt az övé. Egy évig kellett várnia az ítélethirdetésre. A bírósági ítélet kihirdetése után a fiatal lány csak sír, teljesen összetört.

Fotó: blesk.cz

Féltik az őrök, s rabtársai is, akik eddig erőt adtak a lánynak. Nem fogad el ételt, nem beszél, teljesen feladta.

Az államügyész az ítéletet nem tartja elég szigorúnak, így nemcsak Tereza védőügyvédje, de az ügyész is fellebeznek a bírósági döntéssel szemben. Az ügyész életfogytiglanra szeretné változtatni az ítéletet.

Fotó: blesk.cz

A bíró nem hisz Terezának. A bizonyítékok ellene szólnak, ugyanis Tereza mobiltelefonjában olyan fényképet találtak, amelyen a fiatal lány látszik a tükörben, s mögötte a bőrönd, amiről azt állította, hogy nem az övé. Nem beszélve arról, hogy a bőröndben Tereza személyes dolgait is megtalálták.

A pakisztániak számára a drogcsempészet a legszigorúbb büntetést hozza magával. Ha egy pakisztáni követne el ilyen bűnt, halálos ítélet várna rá.
pakisztán_drogcsempészet
+3 kép a galériában
Megosztás
Címkék