HIRDETÉS

A betlehemi csillag eredetiségét vizsgálják Pécsen

hirek.sk 2017. december 12., 20:06
BUDAPEST, PÉCS. A csillagászat lassan már kétezer éve vizsgálja, hogy pontosan mi lehetett az az égi jelenség, amely felhívta a figyelmet Jézus születésére, és erre keresik a választ Pécsen, a planetáriumban. Adventkor felnéznek az égre, és megpróbálják összehasonlítani a bibliai csillagképet azzal, amit most látnak – hangzott el az M1 műsorában.

A betlehemi csillag az egyik legismertebb karácsonyi szimbólum, a keresztény világban a Megváltó eljöttének hirdetője. A napkeleti bölcsek látogatásának motívumát számos művészeti alkotás feldolgozta már. A Máté evangéliumában olvasható, az Újszövetség talán legszebb történetét most tudományos oldalról is megközelítheti, aki ellátogat a pécsi planetáriumba.

A csillagászat lassan már kétezer éve vizsgálja, hogy pontosan mi lehetett az az égi jelenség, amely felhívta a figyelmet Jézus születésére, és amely utat mutatott a napkeleti bölcseknek. Ma már több alternatívája is van a csillag történetének, egyebek mellett ezekre is választ kaphatnak az érdeklődök az előadásokon – tájékoztatott Nagyváradi László egyetemi docens.

Az előadáson kívül a látogatók utazhatnak térben és időben, és láthatják az akkori Betlehem térségénél felbukkanó égi jelenséget.

Forrás: hirado.hu, M1
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS