2020. december 10., 12:32

A baloldal elveszítette a hidegháborút - Douglas Murray interjúja a Magyar7 legfrissebb számában

A brit Douglas Murray, a világ egyik legnépszerűbb konzervatív újságírója, akinek óriási sikert aratnak a könyvei, nyilatkozik Pomichal Krisztiánnak a Magyar7 legújabb, 50. számában.

Molnár Judit főszerkesztő Oktalan döntések az oktatásról címmel írt vezércikket a legújabb oktatási tervek veszélyeiről.

Kolek Zsolt rovatvezető Jogálom című írását közli a lap a koalíciós pártok közti feszültségekről.

magyar7

A lap több publicisztikai írást közöl, többek közt Haják Szabó Máriától Vakcinalicit címmel, Kövesdi Károly vezető szerkesztőtől Európai advent címmel. Más ez a várakozás, írja publicisztikájában Száraz Dénes.

Káoszkormány káoszköltségvetése címmel elemzi Matus Tibor gazdasági rovatvezető a szlovák kormány jövő évi költségvetését. Pomichal Krisztián a Kárpátalján kialakult feszült helyzetet veszi górcső alá Szovjet módszerekkel zaklatják a magyarokat Kárpátalján címmel. Az átverés magasiskolája című írásában Somogyi Szilárd az ünnepek előtti kedvezményes vásárlás során megnyilvánuló praktikákat elemzi. Popély Gyula történész Az országvesztés után a megszállt Felvidéken című új tanulmányának első részét is olvashatjuk a hetilap legújabb számában.

magyar7

A hetilap kulturális rovatában Juhász Dósa János ír könyvismertetőt Csáky Pál Pozsonyi beszélgetések című új kötetéről. Ugyancsak könyvismertetőt olvashatunk Bokor Klárától, míg Lacza Tihamér kultúrtörténeti írása egy különös figurával foglalkozik, aki többek közt újságíró, honvéd ezredes, intrikus és besúgó volt egy személyben.

A lap régiós rovatában természetesen ezúttal is olvashatók a Felvidék valamennyi tájának életéről szóló tudósítások. Nagy-Miskó Ildikó a nemzetpolitikai államtitkárság által felvidéki iskoláknak ajándékozott Csodasarkok átadójáról tudósít, míg Bokor Klára Puss Sándor jezsuita szerzetessel készített beszélgetést. Az anyanyelv maga az élet, mondja Duncsák Mária nyugalmazott pedagógus, akivel állami kitüntetése kapcsán beszélgetett Fábián Gergely. Virsinszky Tamás Besztercebánya megye költségvetéséről és rimaszombati fejlesztésekről tudósít. Zsebik Ildikó egy királyhelmeci vállalkozót kérdezett, hogyan tudnak talpon maradni a járvány idején. Talán kevesen tudják, hogy a cimbalom fejlesztői felvidéki gyökerűek voltak, erről olvashatunk Kaszmán Zoltán cikkében. Az ajnácskői Pál családnál most a karácsonyi díszek körül forog a világ, tudjuk meg Agócs Szvorák Emese riportjából. Radi Anita a karácsonyvárás a pozsonyi, míg Reczai Lilla a kisudvarnoki karácsonyvárásról ír. Szomolai Andrea pedig egy új karácsonyi mesekönyv szerzőjével beszélget.

A lap Kávézó rovatában olvashatjuk Szilágyi Orsolya dietetikus legújabb gasztronómiai tanácsait különös tekintettel az ünnepi mérsékletességre. kicsiknek és nagyoknak egyaránt megszívlelendő egészségügyi tanácsát. A lap Barangoló rovatában Protics János ír egy amerikai síparadicsomról, ahol olimpiát is rendeztek, s amely mégis elveszítheti a becsületes nevét.

A járvány idején különösen megterhelő lehet gyermeket szülni, még ha sztárokról is van szó. Erről olvashatunk Babos Kitti tollából, míg az Íz-lelő rovatban Vass Laura olasz receptjeit találjuk. Az autó viszont japán, amelyet Vas Gyula ismertet szokásos rovatában.

magyar7

A sportrovatban Rajkovics György írását olvashatjuk a sportélet legérdekesebb bakijairól, míg Rajkovics Péter a szlovákiai sport támogatásának elégtelenségét veszi górcső alá. A hetilapból természetesen ezúttal sem hiányzik a szokásos heti tv-műsor és a keresztrejtvény. A hetilap hátsó borítóján ezúttal Fülekkelecsény római katolikus templomát találjuk.

Ne feledjék: ha még nem előfizetői, a postahivatalokban is megvásárolhatják a Magyar7-et, a felvidéki magyarok közéleti hetilapját!
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!