62 ember vesztette életét a portugáliai erdőtűzben

hirek.sk 2017. június 18., 15:09
Hatvankét ember életét vesztette, ötven pedig megsérült egy rendkívül heves erdőtűzben a Portugália középső részén található Leiria térségében szombaton - közölte Joao Gomes portugál közigazgatási államtitkár vasárnap. A kormány háromnapos nemzeti gyászt hirdetett.

A tűz a Lisszabontól kétszáz kilométerre északkeletre fekvő Pedrógao Grande település közelében, az autóúton lepte meg az áldozatok egy részét. Voltak, akik füstmérgezés miatt haltak meg, mások pedig bennégtek a kocsijukban, amikor a lángok csapdájába estek, vagy később, a kórházban haltak bele a sérüléseikbe. Több sérült állapota súlyos.

Marcelo Rebelo de Souza államfő és a miniszterelnök szombat este a helyszínre utazott. A számos falut fenyegető tűz okát továbbra sem tudják. A lángok nagy erővel és "megmagyarázhatatlan" sebességgel terjedtek - mondta a belügyminisztérium szóvivője.

Vasárnap 692 tűzoltó 224 tűzoltóautóval oltotta a lángokat, munkájukhoz két repülőgép is csatlakozott.

A belügyminisztérium első, éjjeli bejelentése még csak 19 halottról szólt, de hajnalban António Costa miniszterelnök már 24 halálos áldozatról adott hírt, és azt is megelőlegezte, hogy ez a szám még tovább nőhet.

Portugáliában szombaton a 40 Celsius fokot is meghaladta a hőmérséklet.

Forrás: Híradó.hu
0 HOZZÁSZÓLÁS