HIRDETÉS

60 éves Bertrand Piccard, aki első léghajósként repülte körbe a Földet

hirek.sk 2018. március 01., 16:29
Március 1-jén hatvan éves Bertrand Piccard svájci pszichiáter, aki először repülte körbe a Földet léghajóval leszállás nélkül, majd ugyanezt megtette napelemes repülőgéppel is.

A svájci Lausanne-ban született 1953-ban kalandkedvelő, számos mélységi és magassági rekordot felállító tudóscsaládban. Elismert pszichiáter: a Lausanne-i Egyetemen diplomázott, majd a hipnózis szakértője lett, egyetemi oktató és a Svájci Hipnózis Egyesület vezetője volt.

Nagyapja, Auguste Piccard a világon elsőként érte el a sztratoszférát és ő tervezte az első önálló mozgásra képes mélytengeri kutatóhajót, a batiszkáfot. Apja, Jacques Piccard ennek tökéletesített változatával elsőként merült le a Föld legmélyebb pontjára, a majdnem 11 kilométer mély Mariana-árokba. Gyermekként több űrhajó kilövését nézte végig az amerikai Cape Canaveral-i támaszpontról, akkor vált szenvedélyévé a repülés. Pilótaengedélyt szerzett sárkányrepülőre, siklórepülőgépre, motoros gépekre és hőlégballonra, akrobatikus műrepülésben Európa-bajnokságot is nyert. 1992-ben a belga Wim Verstraeten társaságában hőlégballonnal a világon elsőként keltek át - 122 óra alatt - az Atlanti-óceánon.

Hőlégballonnal először 1997-ben próbálta megkerülni a Földet, de az út félbeszakadt, mert a túlnyomásos kabinba üzemanyag szivárgott. A második kísérletre 1998-ban került sor, de tíz nap múlva ez is kudarcba fulladt, mert Kína nem adott nekik engedélyt a légtérbe való belépésre. Egy világcsúcsot azonban felállítottak, ők voltak a leghosszabb ideig egyfolytában a levegőben légballonnal.

Piccard a harmadik próbálkozás előtt hetekig kilincselt Pekingben, míg sikerült megkapnia a repülési engedélyt, így útja során rátalálhatott azokra a magaslégköri, igen gyors áramlatokra, amelyekkel rekordidő alatt kelt át a Csendes-óceán fölött. Útjára 1999. március 1-jén indult Brian Jones volt brit vadászpilótával. Bár a küldetés többször veszélybe került, március 20-án a nyugat-afrikai Mauritánia felett több mint tízezer méter magasságban, 42 563,2 kilométer megtétele után másodszor is keresztezték a nyugati hosszúság kilencedik fokát. A páros tovább folytatta útját, tervük az volt, hogy az egyiptomi piramisokkal a háttérben érnek földet, de végül a zord időjárási viszonyok miatt, az üzemanyag fogytával március 21-én Kairótól 800 kilométerre le kellett szállniuk. Az út világhírt hozott nekik, az erkölcsi elismerés mellé megkapták a feladatot elsőként teljesítőnek járó egymillió dollárt is.

Piccard 2003-ban jelentette be, hogy André Borschberg mérnök társaságában olyan napelemes repülőgépet akarnak kifejleszteni, amellyel megkerülhetik a földet. A Solar Impulse építése 2007-ben kezdődött meg, az első tesztrepülésekre a következő évben került sor, a 100 millió dolláros, cégek és magánszemélyek által támogatott projektben 80 mérnök és technikus dolgozott. A világ körberepülésével a vállalkozás a megújuló, környezetbarát energiára akarta felhívni a figyelmet.

A kétüléses szerkezet, amelynek szárnyfesztávolsága egy Boeing 747-esével vetekszik, súlya azonban egy kis gépkocsiét sem éri el, akkoriban még csak 350 métert tudott megtenni egyméteres magasságban. Piccard 2010 szeptemberében már 24 órát tartózkodott a levegőben gépével, két évvel később 2000 kilométert tett meg Svájcból Marokkóba.

A második repülőgép építése 2011-ben kezdődött, de a Solar Impulse 2 első útját csak 2014-ben tette meg. A 72 méter szárnyfesztávolságú, együléses gép karbonszálból készült, így súlya csak 2300 kilogramm, a négy villanymotornak 17 ezernél több napelemcella szolgáltatja az energiát, maximális sebessége 140, átlagos sebessége 90 kilométer óránként. A gép megszakítás nélkül képes repülni, mert a nappal gyűjtött energia elég az éjszakai útra is.

A Solar Impulse 2 2015. március 9-én szállt fel Abu Dzabiban, a Borschberg és Piccard által felváltva vezetett gép útja az Arab-tengeren át Indiába, majd Mianmaron át Kínába vezetett. Onnan átrepülték a Csendes-óceánt, átszelték Észak-Amerikát, majd az Atlanti-óceán felett is átkeltek, hogy Dél-Európán és Észak-Afrikán keresztül 2016. július 26-án visszatérjenek kiindulópontjukra. Az út leghosszabb szakasza - Japán és Hawaii között - a Csendes-óceán átszelése volt, a 7212 kilométert a gép 118 óra alatt tette meg, s az Atlanti-óceánt is most repülték át először napelemes géppel. A Solar Impulse 2 több mint 500 órát töltött a levegőben, és átlagosan 45-90 kilométeres óránkénti sebességgel haladt. A két pilóta felváltva vezetett, a magányos repülések során Borschberg jógával, Piccard önhipnózissal lazított, küzdött az ólmos fáradtság ellen.

Piccard fáradhatatlanul kampányol a megújuló energia, a fenntartható energiagazdálkodás érdekében, alapítványt hozott létre, és több könyvet is írt a témában. Számos kitüntetés birtokosa, többek között a francia Becsületrend lovagja.

Forrás: MTI
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS