2023. október 25., 19:08

18 éves afroamerikai férfit gyanúsítanak Bagdy Emőke fiának meggyilkolásával

Az arizonai Phoenixben több késszúrással meggyilkolták az 53 éves Császár Zsolt teológust. Császár Zsolt az ismert magyar klinikai pszichológus, Bagdy Emőke gyermeke volt.

Yaaliyah Ezekiel Jackson
Yaaliyah Ezekiel Jackson
Fotó: County Sheriff's Office

Az eset, melyről elsőként a Blikk számolt be, október 21-én történt. Az elkövetéssel a 18 éves, afroamerikai Yaaliyah Ezekiel Jacksont gyanúsítják. Az egész fiatalságát intézetekben és fiatalkorúak börtönében töltő férfi két hete volt próbaidőn szabadlábon.

Jacksont elfogták és a társai védelmében hamis vallomást tett, hiszen fiatalkorú és kevesebb vesztenivalója lehet. Hirtelen felindulásra való hivatkozását el sem fogadták, hiszen úgynevezett secondary murderrel vádolják, azaz nem indulat-bűncselekménnyel. Nem először ölt embert, és súlyos indulatkezelési zavarai vannak - derül ki a Blikk cikkéből.

A hírt Bagdy Emőke is megerősítette. Elmondása szerint a fiát, aki teológus volt, egy rendezvényre hívták, de tőrbe csalták.

Szándékközösségben, többek által nyereségvágyból elkövetett rablógyilkosság volt. A bűntényt egyelőre a 18 éves, 2 méter magas, kisportolt Jackson vállalta magára, de más vitte el az autót, a mobiltelefont stb. Nem ismerte a fiam a támadókat, és még csak nem is védekezett, mert nem számított semmi rosszra. Jóindulatú, embereknek segítő, mélyen hívő ember volt"

– nyilatkozta a lapnak Bagdy Emőke.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.