HIRDETÉS

14. országos találkozójukat tartották Gútán a téli úszók

hirek.sk 2018. február 20., 10:40
14. országos találkozójukat tartották Gútán a téli úszók. Az, hogy extrémnek számító hobbijuk, a téli úszás, megszállottság-e, vagy sem? Erre a kérdésre talán ők sem tudják a választ. Abban azonban mindenki egyetért, hogy a téli úszás szenvedély.


„Én nagyon örülök neki, hogy ilyen szép számban látogatnak ide hozzánk a téli sportolók, hiszen eleinte heten-nyolcan voltak, most több mint harmincan vannak itt” – ezekkel a szavakkal köszöntötte az úszókat Horváth Árpád polgármester.

A vendégek között voltak pozsonyiak, dunaszerdahelyiek és vágsellyeiek, de a csapat magva Gúta, a Gútai Rozmárok Egyesülete. A találkozón új rozmárt is kereszteltek Keszeli Gergely személyében.


„Rosszat nem hallottam róla, csak jót. Úgy döntöttem,  kipróbálom, s azóta télikabátom sincs, egy pulcsiban járok egész télen, beteg nem voltam, semmi bajom nincs.” – mondta az egyesület új tagja.


Az, hogy extrémnek számító hobbijuk, a téli úszás, megszállottság-e, vagy sem? Erre a kérdésre talán ők sem tudják a választ. Abban azonban mindenki egyetért, hogy a téli úszás szenvedély. „A víz nagyon jó, nagyon kívánkozom bele, csak már három hete nem voltam és most nagyon hideg volt. Ez az öt-hat perc, ez untig elég”- vélekedett Ollé Irén. Egy másik úszó, Katarína Kutiková szerint a hideg víz erősíti az immunrendszert, „az ember egészséges marad, nem kapja el az influenzát sem”. Kiss Rozália annak különösen örült, hogy szépen sütött a nap, amikor a jéghideg vízbe merültek. „A napsütés nagyon jót tesz, ezt vártam is, kívántam is. Ha minden kívánságom így teljesülne, akkor jó lenne. Kitűnően érzem magam.”


Sokan a hídról, a legtöbben viszont a partról figyelték az úszókat. Huszárik Károly szervező „rekordja” 25 perc 3 fokos vízben, de mint mondja, minden a felkészültségen múlik. „Először jól érzi magát az ember, aztán 10-15 perc múlva, mikor lehűl a szervezet, akkor már rosszabb, máshogy reagál, lelassulnak a kezek és a lábak, s akkor ki kell jönni a vízből.”

Csaknem 35 úszó merült a háromfokos vízbe Gútán – a Vág és a Kis-Duna összefolyásánál.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS