2022. április 11., 20:12

„Törékeny lombok alatt...” Interaktív műsor a magyar költészet napja alkalmából

A magyar költészet napja alkalmából ma a verseké, pontosabban a kedvenc verseké volt a főszerep. A dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ kávéházának színpadán minden vállalkozó kedvű verskedvelő előadhatta saját kedvenc költeményét a közönségnek.

Csaplárkult-költészet-napja
Galéria
+5 kép a galériában
Fotó: Reczai Lilla

A mai Csaplárkult rendezvénye kissé rendhagyóra sikeredett az elmúlt évekhez képest, ugyanis ma nem előadások tarkították a költészet napi ünneplést, hanem inkább az itthoni embereket szólították meg. S milyen jól tették! A művelődési központ munkatársai egyáltalán nem tétlenkedtek, hiszen a verseskötetekből álló díszítést és a VMK előtti teret is a költészet napjára készítették elő.

A kultúrház előtti téren ,,Posztolj verset az utcára" mozgalom indult, vagyis bárki hozhatta a kedvenc versét nyomtatott formában, s felcsíptethette a tetszőleges fonalra, vagy írhatta le krétával a talajra kedvenc költeményét. 

Csaplárkult-költészet-napja
Posztolj verset az utcára
Fotó:  Reczai Lilla

A délelőtti órákban, 10 órától 11 óráig, a helyi alapiskolás és középiskolás diákoké volt a főszerep, ők álltak a Csaplárkult kávéházának színpadára, hogy elszavalják kedvenc szerzőjüktől a szívüknek kedves költeményt. Délután 4 óra és 5 óra között pedig a felnőtteké kerültek sorra.

Csörgei Tünde, a Csaplárkult munkatársa portálunknak elmondta:

Igyekeztünk megszólítani különféle dunaszerdahelyi közéleti személyiségeket, ez sikerült is. Nagyon színes volt a versválaszték, amellyel a színpadra álltak az emberek. Sőt, számomra voltak olyan versek is, amelyeket annyira nem ismertem, vagy nem olvastam például a szerzőtől. Úgy érzem, hogy összességében ez a kezdeményezés remek élményt hagyott mindenkiben, aki ma eljött közénk"

 – mosolyodott el Csörgei Tünde. 

Csaplárkult-költészet-napja
Csörgei Tünde megköszöni a résztvevőknek, hogy felolvasták a verseket
Fotó:  Reczai Lilla

Aki ott volt s elfelejtette magával hozni kedvenc versét, a Csallóközi Könyvtár pár verseskötete kárpótolta ezért, így az emberek kölcsönkérhettek egy kedvenc példányt a felolvasáshoz.

A résztvevők emlékül pedig egy-egy Versre fel! kitűzővel tértek haza a rendezvényről.

Csaplárkult-költészet-napja
Galéria
+5 kép a galériában

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.