magyar7 25
A férfiasságtól az apaságig, az égszakadástól Gvadányi és Juhász Gyula Szakolcájáig
Magyar7 - 25. száma
2023. szeptember 24., 14:14

Szurkolói szemmel a DAC-ról

Szeptember közepén jelent meg Karaffa Attila Szurkolói szemmel című könyve, amely a szerző második kötete és a DAC-cal kapcsolatos élményeit, gondolatait foglalja össze 96 oldalon.

Szurkolói szemmel

„Szurkolóknak egy törzsszurkolótól, akinek a szívében ott van a DAC. Talán így lehetne összefoglalni ennek a kis kötetnek a lényegét, amelyben Karaffa Attila elénk tárja a DAC-életérzést, a csapatáért drukkoló rajongó szerteágazó gondolatait. Jó szívvel ajánlom ezeket a sorokat minden DAC-os szurkolónak, de mindenki másnak is, akit érdekel a futball világa” – írja a könyv ajánlójában Radványi Miklós, a DAC legendás játékosa, majd később edzője.

Attila gyermekkorától egészen napjainkig eleveníti fel a sárga-kékkel fémjelezhető emlékeit, beleértve a legnagyobb sikereket és azon szomorú pillanatokat is, amikor nem a fociról, hanem a rendőrök támadásáról vagy éppen a szlovák szurkolói atrocitásoktól volt hangos a lelátó, valamint a sajtó.

A hangsúly viszont nem ezeken, sokkal inkább a DAC nyújtotta életérzésen, barátságon és a focin van a kiadványban, amely a szerző Felvidéki szemmel című első kötetéhez hasonlóan egy-egy fotó mellett történeteket mesélve kíséri végig az olvasót a anekdoták vagy éppen egykori beszámolók segítségével. Karaffa Attila lapunkban megjelent írásai is helyet kaptak a könyvben, amelyeket a mérkőzések kapcsán jegyzett.

Dacolunk a Felvidéken minden értelemben. A bajnokságban, a közéletben és sokszor egymással is. Mégis a DAC lett az összetartozásunk egyik jelképe is”

– írja Attila, és éppen ezért a kiadvány több mint egy szurkolói vallomás, hanem felvidéki helyzetjelentés is a korról, amelyben élünk.

A könyv megrendelhető az [email protected] e-mail címen vagy megvásárolható Dunaszerdahelyen a Turul Bárban a Csallóköz utcában.

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.