cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2024. június 4., 17:48

Fülek

Puntigán József, a Losoncon élő kiváló helytörténész és kultúraszervező ezt a könyvet még a 2010-es évek elején írta és a ma már nem létező Madách-Posonium adta ki. 

Fülek

Mivel a szerző egzakt tudományokkal is foglalkozó szakember, aligha meglepő, hogy a hagyományos településmonográfiáktól kissé eltérő módon szerkesztette egybe és dolgozta fel azokat az ismereteket, amelyeket többen már előtte összegyűjtöttek, illetve azokat a tényeket, amelyekre saját kutatásai során bukkant.

Egyszerre településtörténet és hasznos enciklopédia a könyv, amely minden fontos helyről, eseményről, szervezetről és nem utolsósorban a Fülekhez kötődő személyekről ad számot.

Mivel Puntigán József mindmáig rendszeresen szervez városnéző sétákat Losoncon és a környező településeken, aligha meglepő, hogy Fülek mai – pontosabban: másfél évtizeddel ezelőtti – arcát is egy idegenvezető szerepébe bújva igyekszik bemutatni.

Megjelent a Magyar7 2024/22.számában.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.