magyar7 25
A férfiasságtól az apaságig, az égszakadástól Gvadányi és Juhász Gyula Szakolcájáig
Magyar7 - 25. száma
2023. november 20., 08:16

Carl Sagan: Az éden sárkányai

Carl Sagan (1934–1996) amerikai csillagász, asztrobiológus, a Földön kívüli civilizációk kutatását célul kitűző SETI-programok egyik kezdeményezője, és nem mellesleg a Pioneer-10 és a Pioneer-12 űrszondán elhelyezett Pioneer-tábla ötletgazdája (amely egy képes üzenetet tartalmazott az „idegeneknek”) tudományos tevékenysége mellett remek ismeretterjesztő is volt.

Az éden sárkányai
Fotó: reprofotó/Ma7

Több könyvét magyarra is lefordították, de a régebbtől fiatalok még emlékezhetnek azokra az ismeretterjesztő filmsorozataira is, amelyek például a csillagászat történetéről, a világűr objektumairól szóltak és a Magyar Televízió is bemutatott közülük jó néhányat.

Az éden sárkányai viszont a Föld történetének múltjába kalauzolja az olvasót, jelesül az emberi intelligencia kialakulásának egyes fázisait szeretné bemutatni;

végül persze a múltból elindulva egészen a lehetséges jövőig jut el, amely talán a Földön kívüli intelligenciával való találkozást is elhozza számunkra. 

Megjelent a Magyar7 hetilap 46. számában.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.