2022. május 11., 17:57

Udvardy György veszprémi érsek lesz az idei csíksomlyói búcsú szónoka

Udvardy György veszprémi érsek lesz az idei csíksomlyói búcsú szónoka - közölte szerdán a Romkat.ro portál a csíksomlyói kegyhely ferences őreinek a közleményét idézve. 

Csiksomlyoi bucsu 2021
Zarándokok érkeznek a csíksomlyói búcsú szentmiséjére a Kis- és Nagysomlyó-hegy közötti hegynyeregbe
Fotó: MTI/Veres Nándor

Az idei búcsús nagymisét pünkösd szombatján, június 4-én, a Kis- és a Nagy-Somlyó hegy közötti nyeregben tartják meg, helyi idő szerint 12:30 órakor (közép-európai idő szerinti 11:30-kor). A szervezők azt közölték, hogy hagyományos keretek között tarthatják meg az idei fogadalmi búcsút, amely során immár nem kell járványügyi korlátozásoknak eleget tenni.

Ennek megfelelően várják Csíksomlyóra a zarándokokat.

Az idei búcsú mottójának a ferences rend jelmondatát, a Pax et bonum! (Béke és jóság!) mondatot választották.

Rendalapítónk lelkületével és pártfogása alatt zarándokoljunk együtt a csíksomlyói segítő Szűzanyához, hogy égi édesanyánkkal együtt, és közbenjárására kérjük a fölséges és dicsőséges Istent: Tarts meg minket őseink szent hitében és erényeiben! Békét adj szívünknek, békét családunknak, békét nemzetünknek, békét a világnak!"

- idézte a csíksomlyói ferenceseket a közlemény.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.