Magyar7 - 2024/31.
Magyar varázsmeséink nyomában, népfogyatkozás helyett néptölte és párizsi reményeink
Magyar7 - 30. száma
2021. november 23., 16:02

Oltatlanok is meggyónhatnak, egy feltétellel

Habár hétfőtől az oltatlanokra új szabályok vonatkoznak, szentgyónásban azonban továbbra is lehet részük. Igaz, szigorú szabály betartása mellett. Maga a szentgyónás, a karácsonyt megelőző időszakban különösen, nagyon sok hívő számára fontos és egyben kötelesség is.

gyonas
Fotó: unsplash.com

A Szlovák Püspöki Konferencia állásfoglalása szerint a jelenlegi járványhelyzetben az megengedhetetlen, hogy a gyóntatószékek előtt hosszú sorok alakuljanak ki.

Aki pedig nincs beoltva, annak egy külön időpontot kell egyeztetnie a pappal, amikor elvégezheti a szentgyónását.

Azok számára, akik a Covid-automata rendelkezéseiből kifolyólag vasárnap és parancsolt ünnepen nem tudnak részt venni a szentmisén, érvényben van a felmentés.

Hétfőtől a piros, bordó és fekete járásokban több korlátozás is érvényes, amely a szentmiséken való résztvevők létszámára vonatkozik. Az alap rezsimben ezekben a járásokban csak individuális pasztorációs tevékenység megengedett. Az oltottak, teszteltek és Covidon átesettek rezsimjében (OTP) legfeljebb 6 ember vehet részt misén. A vörös járásokban az OP rendszerben, ahová az oltottak és Covidon átesettek tartoznak, maximum 200 ember lehet a templomban. A bordóban ugyanebben a rendszerben már csak 100, a feketében pedig 50. A részvevők névsorát és elérhetőségét 14 napig meg kell őrizni és utána meg kell semmisíteni.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.