2024. március 25., 15:57
Frissítve: már. 27. 11:54

Nagyheti és húsvéti szentmisék és szertartások Pozsonyban magyarul

A Pozsonyi Magyar Katolikus Közösség idén is nagy szeretettel hív és vár minden jószándékú embert a közös ünneplésre magyar nyelven. A helyi hívek mellett a városba érkező vendégek figyelmét is szeretnék felhívni a szentmisék és szertartások időpontjaira és helyszíneire.

Nagyhét 2024 - Pozsony
Fotó: Pozsonyi Magyar Katolikus Közösség

A Virágvasárnappal kezdődő idei Nagyhéten is kifejezik a pozsonyi magyar keresztények/keresztyének, hogy egy Isten szerető gyermekeiként élik át a liturgikus év legnagyobb ünnepkörét is.

Ennek szellemében március 24-én délelőtt magyar nyelvű ökumenikus istentiszteletre került sor a pozsonyi evangélikus Kis-templomban, ahol Sokola Erika evangélikus lelkésznő, Buza Zsolt és Aranka református lelkészházaspár és Molnár Tamás római katolikus lelkipásztor vezetésével imádkozhattak együtt, egymásért is a templomot megtöltő hívek.

Előtte, szombaton, március 23-án zarándok lelkinapra került sor, melynek keretén belül sokan Pozsonyból gyalogosan indulva, a Kis-Kárpátok erdőin keresztül érkeztek meg az ősi Mária-kegyhelyre, Máriavölgybe, ahol már máshonnan érkező csoportok is jelen voltak, keresztutat imádkoztak, majd pedig a zarándokokkal teli máriavölgyi bazilikában magyar szentmisén vettek részt.

Nagyhét 2024 - Pozsony
Fotó:  Pozsonyi Magyar Katolikus Közösség

A pozsonyi közösség szervezésében legközelebb Nagypénteken délben lesz magyar nyelvű keresztúti ájtatosság az egykori pálos kegyhelyen, Máriavölgy Kálváriáján. Szeretettel várnak minden együtt imádkozni, elmélkedni kívánó testvért.

Nagyhét 2024 - Pozsony
Fotó:  Pozsonyi Magyar Katolikus Közösség

A pozsonyi evangélikus Kis-templomban Nagypénteken 11:30-kor Passió-olvasás lesz Úrvacsorával magyar nyelven, Húsvétvasárnap pedig ugyancsak 11:30-tól magyar nyelvű ünnepi istentiszteletre várják a híveket.

 

Ünnepi menetrend
Fotó:  Reprofotó
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.