cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2020. július 22., 07:00

Ministráns zarándoklat Ausztriába

A Pázmaneum szervezésében ministráns zarándoklatra kerül sor augusztus 29-én, szombaton. Úticél: Heligenkreuz (Ausztria), Szent Kereszt apátság. 

pazmaneum-uj-fejlec.jpg

Jelentkezni augusztus 1-éig lehet 10-18 éves ministránsoknak a Pázmaneum elérhetőségein ([email protected] vagy 
[email protected]). Az autóbusz reggel 7-kor indul és a Nagymácséd - Galánta- Pozsonyeperjes-Dunaszerdahely útvonalon közlekedik. Az autóbuszra az utazási költséget átvállalják a szervezők, belépőjegyre és ebédre 10 euró hozzájárulást kérnek fejenként.

A heiligenkreuzi apátság ciszterci kolostor Alsó-Ausztriában, amely 1133-as alapítása óta megszakítás nélkül működik. Ezzel a második legrégebbi folyamatosan működő ciszterci kolostor a világon a szintén ausztriai reini apátság után. Heiligenkreuz (Szentkereszt) nevét egy híres, itt őrzött ereklyéről kapta, V. Lipót herceg szerezte meg a Szentföldön a  Krisztus-kereszt egy 24 cm-es darabját,  ez az ereklye az 1983-ban újjáépített keresztkápolnában látható. Az ereklyét V. Lipót 1182-ben kapta ajándékba IV. Balduin jeruzsálemi királytól. Heiligenkreuz a világ legrégebbi, folyamatosan működő ciszterci kolostora, napjainkban is mintegy 70 szerzetes lakja.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.