cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma

"Mindent megtettem, hogy félretegyem fájdalmaimat és megbocsássak másoknak" - podcast Herdics Györggyel

2020. október 28., 18:05

„A hit egy olyan zarándok út, amelyen gyakran vannak éles kanyarok és nagyobb akadályok“ – mondja a ma7 médiacsalád podcastműsorában, a PRÉS-ben Herdics György, aki szerint a hívő embernek, de még egy papnak sem kell attól tartania, ha hitében meginog.

Létezik nacionalizmus a szlovákiai katolikus egyházban? Hogyan lehetséges, hogy míg a magyar hívők támogatják a szlovák egyházi sajtót, addig a magyar nyelvű katolikus Remény folyóirat az egyháztól egy centet sem kap? Akad-e legalább egy maroknyi azokból a szlovákiai magyar katolikus papokból, akiknek a magyar közösség megmaradása is elsődleges?

Szlovákia egyik legismertebb magyar katolikus lelkipásztorával, Herdics György címzetes apáttal a hitre jutás nehézségéről, a magyar többségű egyházmegye esélyeiről, az Európában egyre zsugorodó katolikus egyházról és arról beszélgettünk, hogy a magyar híveknek is ugyanazok a jogok járnak, mint a szlovákoknak.

(A podcastadás szünetében a Kuss zenekar dala hangzik el.)

herdics-06.jpg
Fotó:  Rózsár Vince
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.