cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2020. december 2., 19:22

Megjelent a Regnum Marianum katolikus kalendárium

A Pázmaneum Társulás immár 15. alkalommal adja ki a felvidéki magyar katolikusoknak készített naptárát, amelyet előszeretettel használnak az egész Kárpát-medencében. A Regnum Marianum Kalendárium több értékes teológiai, vallásos lelkületű, nemzeti érzelmű és egyéb hasznos olvasnivalót tartogat minden korosztály számára.

A kalendárium naptár része, amely a felvidéki és a magyarországi egyházi ünnepeket is tartalmazza, a 120 éve született Isten szolgája, Esterházy János gondolataival olvasható.

Dr. Gyürki László lelkiatya Szántó (Arator) István és Káldi György bibliafordítóról ír a kalendáriumban. Olvasható többek között a kiadványban Böjte Csaba és Bíró László püspök úr szentbeszéde a mártírgrófért mondott szentmiséből.  Dr. Schmatovich János professzor A Szent Kereszt felmagasztalásáról ír teológiai jegyzetében. Dr. Karaffa János lelkiatya ismét több írást megjelentett, amelyek a felvidéki magyar papképzésről, az 1956-os helytállásról, Boldog Károly királyról szólnak, de visszaemlékezik a nemrégiben elhunyt Dr. Bolberitz Pál teológus professzorra is és megtudhatjuk, mi köti össze Pio atyát és Eric Ramirezt, a DAC labdarúgóját.  Dr. Szeiler Zsolt a misztika kutatásáról értekezik.100 éve született Paxy László pápai káplán esperes, plébános, akinek a kiadványban emléket állítanak a szerkesztők.

Foglalkozik a kalendárium a jövő évi népszámlálással is, valamint visszaemlékezik Dr. Halzl Józsefre, a Rákóczi Szövetség nemrégiben elhunyt elnökének munkásságára.

Karaffa Attila a Himnusz születésnapja alkalmából osztja meg az olvasóval gondolatait, illetve az év elején kiadott Felvidéki szemmel c. könyve is bemutatásra kerül Rajkovics Péternek köszönhetően. Több felvidéki magyar katolikus hír is megtalálható a kiadványban, Társulásunk beszámolói mellett. Pintér Zoltán lelkiatya versei mellett olvasható kalendáriumunkban mese a gyerekeknek, bibliai szakácskönyv, mennyei humor és rejtvény is.

A 132 oldalas, A5-ös formátumú kalendárium ára 4 euró.

Nagyobb megrendelésnél kedvezményt nyújt a kiadó: 20 darab után 10 % (kedvezményes áron 3,60 euró) a kedvezmény, 50 darab rendelése felett 3,20 euró.

Megrendelhető a +421915351066-os telefonszámom, illetve az [email protected] villámposta címen.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.