2020. június 2., 17:51

Isten házában is jön az enyhítés, de a szájmaszk az marad!

Az eddig érvényben lévő kötelező távolságtartás helyett sakktáblaszerű ülésrend várható az ország templomaiban, de egyelőre a kötelező maszkviseléstől nem válnak meg.

A nem egy háztartásban élők között előírt két méteres távolság helyett sakktáblaszerűen foglalhatnak helyet holnaptól a hívek Szlovákia templomaiban. Szlovákia Püspöki Konferenciája hivatalos oldalán ugyanakkor kiemelte, az enyhítés ellenére továbbra is kötlezeő lesz a maszkviselés a szertartás alatt. Úgy a pap, mint a hívek számára. 

Marad a járvány ideje alatt megszokott kézbe áldozás is.

A közlemény szerint a hívek továbbra is mentesülnek az ünnepnapokon és vasárnaponként kötelező temploba járás szabálya alól. Mint írják a, közegészségügy jelenleg is dolgozik az enyhítés következő rendelkezésein.

A szentségek felvétele (első áldozás, bérmálás) kapcsán a Püspöki Konferencia azt javasolja az egyház papjainak, lehetőség szerint ezek ne nagy csoportokban történjenek, a plébánosok próbálják meg szétosztan ia szentség felvételéért folyamodókat. A zarándoklatok és búcsújárások kapcsán közölték, a következő hónapokban nem várható, hogy feloldanák az ezerfős korlátozást, a problémára időben megoldást kell találni. Akár az is szóba jöhet, hogy a zarándoklatokat elhalasszák.

Megosztás
Címkék