2019. december 16., 13:28

Idén Pozsonyból indult útjára a Felvidéken a betlehemi békeláng

A pozsonyi 3. sz. Kiskárpátok Hunyadi Mátyás Cserkészcsapat tagjai hozták el a Felvidékre a betlehemi békelángot a szomszédos Ausztriából, amit a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség központi lángátadó ünnepségén a pozsonyi ferences templomban adtak tovább advent harmadik vasárnapján.

Galéria
+2 kép a galériában

December 15-én a délelőtti magyar szentmise keretében vehették át a lángot a szövetség további csapatainak egyes képviseletei, akik a következő napokban tovább osztják a Felvidék számos településén, valamint a helyi hívek is, akik családi otthonukat szerették volna a Betlehemben világra született Világ Világosságára emlékeztető, a Születés Bazilikájából indult gyertyalánggal beragyogni.

Ugyanezen a szentmisén indították útra a szállást kereső Szent Család-imakilenced négy csoportját. A harmichat bekapcsolódó személyt és családot megáldva a miséről vihette haza a kilencedet kezdő személy vagy család otthonába az ugyancsak megáldott Szent Család-képet. A családokért és a közösség nagy családjáért felajánlott imákkal is készülni szeretnének Jézus Krisztus születésnapjának méltó átélésére.

Galéria
+2 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.