2021. június 23., 15:43

Elhunyt Karaffa János atya

Hosszú betegség után, életének 48. évében ma elhunyt Karaffa János pozsonyeperjesi plébános, a felvidéki magyar katolikusok szolgálatában tevékenykedő Pázmaneum Társulás elnöke.

Karaffa János
Fotó: Nagy Attila

Karaffa Jánost 24 évvel ezelőtt szentelték pappá, s erről két napja, június 21-én a közösségi portálon is megemlékezett:

Ma hálát adok az Úrnak, hogy 24 évvel ezelőtt, 1997. június 21-én bemutathattam első szentmisémet szülővárosomban, Dunaszerdahelyen.”

Vallásos családban nevelkedett, gyermekként és fiatalon nagy hatással volt rá a Biblia és a szentek élete, ezért is döntött úgy, hogy a papi hivatást választja, Isten és az emberek szolgálatának szenteli életét.

Papi működése során szolgált Komáromban, Bakán, Felbáron, Felsőtúron, Ímelyen, Nyárasdon, Keszegfalván és Pozsonyeperjesen, de Magyarországon is.

2005-ben alapította meg a Felvidéken a Pázmaneum Társulást, amely azóta a felvidéki magyar katolikusok szolgálatában tevékenykedik, imanapokat, konferenciákat szervez, kiadványokat jelentet meg. Tervei közt szerepelt a magyar nyelven történő katolikus hitoktatóképzés beindítása is.

Értékes, hitet és magyarságtudatot ébresztő gondolatai időnként megjelentek portálunkon, a ma7.sk-n is.

Emlékét tisztelettel megőrizzük!

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!