2021. szeptember 30., 11:14

Egyetemi kápolnát szenteltek fel Komáromban

Szeptember 29-én Kiss Róbert kanonok, a Nagyszombati Főegyházmegye általános helynöke szentelte fel a Selye János Egyetem egyetemi kápolnáját a Sirály Kollégiumban, majd misét mutatott be.

kápolnaszentelés a Selye János Egyetemen
Fotó: Selye János Egyetem

Köszöntőjében Juhász György rektor kiemelte, hogy Karaffa János atya emlékét megőrizve céljuk, hogy minél több komáromi egyetemi hallgató imádkozzon együtt ebben a kápolnában, hogy a keresztény értékek tovább erősítsék az itt diplomát szerző felvidéki magyar értelmiségieket.

Az új egyetemi lelkész személyéről a közeljövőben döntenek.

kápolnaszentelés a Selye János Egyetemen
Fotó:  Selye János Egyetem
A Boldog Salkaházi Sára Katolikus Egyetemi Központot 2011-ben hozta létre a Nagyszombati Érsekség. Az első egyetemi lelkész Nagy Péter atya lett, majd őt Balogh Károly atya váltotta a szolgálatban. Karaffa János atyát 2013-ban nevezte ki Orosch János püspök, aki 2021-es sajnálatos haláláig szolgált az egyetemen. A kápolnát 2020. októberében helyezte át az egyetem püspöki jóváhagyással a Sirály Kollégium új szárnyába.

(sje)

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.