2020. november 29., 18:03

Beszélgetés egy rendhagyó adventről, a lélekről és a karácsonyról - VIDEÓ

Médiacsaládunk új műsorában a négy adventi vasárnapon a karácsonyi ünnepkörről, a hitről, a reményről, az örömről és a szeretetről beszélgetünk egy református, egy görögkatolikus, egy evangélikus és egy római katolikus lelkipásztorral és további vendégekkel. Advent első vasárnapján Nt. Molnár Árpád, a szepsi református egyházközség lelkipásztora és Rajczi Péter tornagörgői fogorvos volt a vendégünk.

Videó:  ma7

Az adventi időszakot a karácsony böjtjének is lehet nevezni.

A keresztyén ember befelé fordul, visszafogja magát és arra figyel, amit karácsonykor aztán ünnepel. Ez az elcsendesedés, a készülődés időszaka az ünnepre.

– hangsúlyozta Molnár Árpád lelkipásztor.

Az adventi koszorú gyertyáinak fénye pedig azt a világosságot jelképezi, amit a Szentírás szerint Isten Jézus Krisztusban ad az emberiségnek.

A világosság, a fény győzelmét jelképezi a sötétség felett. Ezt pedig mi, keresztyének Jézus Krisztusban valljuk és hisszük.

– tette hozzá a református lelkész.

Az karácsonyváró sorozat első részében ellátogatunk egy méhviaszgyertyaöntő-műhelybe, megmutatjuk, milyen egyszerű a karácsonyi káposztaleves elkészítése és betekintünk az Abaúji kamarakórus adventi próbájába.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.