lapajánló
Patrióták, fizetett felforgatók és a szuverenista baloldali
Magyar7 - 28. száma
2023. december 27., 09:10

Angyali ének a dercsikai templomban

Régóta tudjuk, hogy a karácsonyt igazából a gyermekek aranyozzák be, ők teszik felejthetetlenné. Jézus maga is kisdedként érkezett közénk. Szent István vértanú ünnepén, karácsony második napján mindannyian kaptunk ajándékot, akik részt vettünk Dercsikán a Nagyboldogasszony templomban a szentmisén. Annak befejeztével kedves kis meglepetés várt mindenkit.

Simon-testvérek
Levente, Barnabás és Benedek előadása teljesebbé tette az ünnepet
Fotó: Simon Jana

A jászolban ott feküdt a Kisjézuska, pár lépéssel odébb pedig három kisfiú készült megörvendeztetni a hívőket.

A Prágában élő és az ottani magyar katolikus közösségben is rendszeresen ministráló, édesapjuk révén félig dercsikai Simon fivérek, Benedek, Levente és Barnabás adtak elő egy kis, karácsonyi énekekből álló műsort, amivel a cseh fővárosban is megörvendeztették már a hívőket. Nem először és reméljük, nem is utoljára léptek fel templomunkban. Szívet melengető volt, ahogy többek közt a Csendes éjt énekelték…

Lélekemelő volt, amikor megszólalt a furulya és felcsendült a tiszta gyermeki hang. Sokunknak támadt az az érzése, mintha egyenesen az angyalok énekét hallottuk volna.

Simon-testvérek
A Simon-fivérek
Fotó:  Simon Jana

Meghittebbé, szebbé vált az ünnep, csillogó tekintettel néztük és hallgattuk a testvéreket. Volt, aki felsóhajtott, ez az igazi karácsony! A gyermekek egyúttal a jövőt, az eljövendőt jelképezik, ami ettől a szívből jövő előadástól sokkal fényesebbnek és biztatóbbnak hatott, a legszentebb ünnep pedig teljessé vált.

Eszünkbe jutottak Jézus szavai:

Bizony mondom nektek, ha nem változtok meg, s nem lesztek olyanok, mint a gyerekek, nem mentek be a mennyek országába.”

 (Máté evangéliuma, 18. fejezet)

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.