Áldását adta a pápa a felvidéki magyarokra

2021. május 18., 09:21
ma7

Tavaly, a XXXI. Komáromi Imanap s az év folyamán megrendezett Imakilencedek kapcsán a Pázmaneum Társulás az elmúlt évekhez hasonlóan ismét üdvözlő nyilatkozatot fogalmazott meg Ferenc pápának, kérve áldását a felvidéki magyar katolikusokra és magyar főpásztor kinevezését részükre. Nem végeztek ugyan széleskörű aláírásgyűjtést a veszélyhelyzet miatt, de az imanapokon résztvevők köréből néhány száz aláírás így is összegyűlt s az interneten is csatlakoztak kezdeményezésükhöz.

Szent Péter - Ferenc pápa
Fotó: ma7

Üdvözlő nyilatkozatukat az aláírásokkal elküldték a Szentatyának.

Tettek a csomagba néhány kiadványt is, amelyek a felvidéki magyar katolikusok életét mutatják be. Most visszajeleztek a Vatikánból, hogy a küldemény eljutott a Szentatyához és örömmel fogadta.

Áldását küldte magyar közösségünk számára és kérte, támogassuk imáinkkal továbbra is szolgálatában.

2005-ban először s azóta több alkalommal is küldött a Pázmaneum Társulás hasonló nyilatkozatot Rómába. Az első alkalommal a mostanihoz hasonló válasz érkezett, a következő években ezt írásban nem kapták meg.

Bíznak benne, hogy Ferenc pápa mostani válasza új reményt adhat a magyar főpásztorért és magyar papokért oly régen imádkozó felvidéki magyarok számára.

Kövesse facebook oldalunkat is!