2021. november 27., 08:56

Adventi kalauz a pozsonyi katolikusok honlapján

A Pozsonyi Magyar Katolikus Közösség lelkipásztora, Molnár Tamás az idei adventi út során is „tarisznyába-valót” kínál minden jószándékú érdeklődőnek.

A gazdag programkínálat kapcsán a főváros magyar lelkipásztora megjegyzi, hogy „néha a kevesebb több. A sok jó kezdeményezés közül válasszuk azt, azokat, amikre lelkünknek, esetleg velünk együtt a környezetünknek leginkább szüksége van.

Nincs értelme túlzottan sok mindenbe belevágni, szinte teljesíthetetlen tervek súlya alatt csalódottan kapkodni egyik dologból a másikba. A kiválasztott dolgokban azonban legyünk következetesek, kitartóak az egész adventi idő folyamán.”

Az idei adventi hetek lelkisége is magán viseli még az ősszel Budapesten tartott Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus jegyeit, hiszen egy ilyen nagyszabású rendezvény lelki gazdagságából még sokáig lehet lesz meríteni.

Egy ottani ötlet alapján kapnak az idei advent egyes hetei is kifejező megnevezéseket, az első közülük a „Remény hete”. A témában nem csak elgondolkodtató kérdéseket kapunk, de egy rövid fohászt és konkrét feladatot is.

A több mint hét éve működő, mindig naprakész www.pozsonyikatolikusok.sk honlap „Advent 2021” rovatában tippeket találunk a családi adventi gyertyagyújtás menetére, ajánlókat szentmiseközvetítések, konferenciabeszédek és egyéb értékes programokat illetően, de videó, vers, adventi imakalendárium is gazdagítani kívánja a honlapra látogató adventi készülődését Jézus Krisztus idei születésnapjára.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.