2018. március 26., 10:46

Tüntetés lesz délután a parlament előtt

Dávid Straka, Adam Bajo és a nagy korrupcióellenes menet szervezőinek egy része tüntetést szervez hétfő délután 17 órára a parlament elé, hogy tiltakozzanak Peter Pellegrini (Smer-SD) kormánya és az ellen, hogy a képviselők bizalmat szavazzanak az új kabinetnek. Ebben az időben folytatódik a kormányprogramról szóló vita.

Tisztességes Szlovákia
Fotó: TASR

„Az új kormányban nem bízunk, előrehozott választásokat követelünk. Ezt két lehetséges módon akarjuk elérni: nyomást gyakorlunk a képviselőkre, hogy ne szavazzanak bizalmat a kormánynak, vagy aláírásokat gyűjtünk az előrehozott választások kiírásért indított petícióhoz” – nyilatkozták a szervezők.
Juraj Šeliga és Martina Strmeňová, a Tisztességes Szlovákiáért kezdeményezés képviselői nem vesznek részt a hétfői demonstráció szervezésében, de elismételték, hogy ha Tomáš Drucker kinevezett belügyminiszter nem lép azonnal, és nem hívja vissza hivatalából Tibor Gašpar országos rendőrfőkapitányt, ismét kiállnak a terekre, és a polgári nyomásgyakorlás más formáival is élni fognak.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.