2021. szeptember 28., 15:32

Varga Judit: Az EP továbbra is támadja a gyermekvédelmi törvényt

Azért érkezik Magyarországra az Európai Parlament (EP) állampolgári jogi, bel- és igazságügyi bizottsága (LIBE), hogy újabb támadást indítsanak a gyermekvédelmi törvény miatt - írta az igazságügyi miniszter kedden a közösségi oldalán.

Varga JUdit FB
Varga Judit igazságügyi miniszter
Fotó: Facebook - Varga Judit

Varga Judit úgy fogalmazott, ismét Magyarországra látogat a Sargentini-jelentést is jegyző LIBE-bizottság, és a csütörtökön érkező küldöttségnek nem titkolt szándéka, hogy az általuk elv helyett eszközként használt jogállamiság kérdéskörében újabb támadást indítsanak a gyermekvédelmi törvény miatt, valamint hogy a lassan teljes érdektelenségbe fulladó 7-es cikkely szerinti eljárásról tárgyaljanak".

A miniszter hangsúlyozta:

Magyarország továbbra is tartja magát következetes és önazonos álláspontjához, hogy egy uniós intézmény sem lépheti át a szerződésekben rögzített hatásköröket csak azért, mert egy tagállam nem úgy táncol, ahogy a brüsszeli bürokraták fütyülnek.

A kölcsönös tiszteleten alapuló párbeszédre mindig nyitottak maradunk, illúzióink azonban nincsenek, láthattuk ugyanis, hogy ha Magyarország megbüntetéséről van szó, Brüsszel nem ismer határokat

- tette hozzá a tárca vezetője.

Varga Judit a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében leszögezte: konstruktív partnerként állnak a találkozó elébe, hiszen szándékaink egyenesek, jogi érveink pedig tiszták és magabiztosak.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.