2021. november 11., 11:30

Varga Judit: a kormány elutasítja a brüsszeli kettős mércét

Mi eddig is nyitottak voltunk, ha a jogállamiság kérdéséről volt szó, sosem árultunk zsákbamacskát. Érveink tiszták és egyenesek: elutasítjuk a kettős mércét - hangsúlyozta az igazságügyi miniszter csütörtöki Facebook-bejegyzésében.

Varga JUdit FB
Varga Judit igazságügyi miniszter
Fotó: Facebook - Varga Judit

Varga Judit azt írta, a nap folyamán hivatalában fogadja Didier Reynders jogérvényesülésért felelős európai biztost, aki a jogállamisági párbeszéd jegyében ellátogat minden országba. "Úgy gondolom, hogy remek alkalom Reynders biztos úr látogatása, hiszen tisztázhatunk pár sürgető kérdést" - fogalmazott a tárcavezető, hozzátéve, itt az ideje, hogy Brüsszel befejezze a gyermekvédelmi törvény miatt indított hadjáratát. "Senki sem szólhat bele, hogy a magyar szülők hogyan neveljék gyermekeiket. Ahogy más szexuális propagandát, úgy az LMBTQ-lobbit sem engedjük be az iskolákba" - hangsúlyozta.

Hozzátette, ami jár az jár: a magyar emberek megdolgoztak érte, ne állják útját a helyreállítási alap forrásainak!

Ugyanakkor számít az adott szó is: fejezzék be a kondicionalitás rendelettel való fenyegetőzést, a bizottság tartsa be a tavaly decemberben kötött uniós megállapodást! - írta a miniszter.

A tisztázandó kérdések között megemlítette továbbá, hogy eljött a morális pillanat: itt az ideje, hogy az összes kötelezettségszegési eljárást visszavonják, amelyet a migrációs politikánk miatt indítottak Magyarország ellen. "Trendet teremtettünk, ma már a magyar példát követik a kontinensen" - húzta alá Varga Judit.

Úgy folytatta, "Benyújtottuk a számlát: megvédtük egész Európát, milliárdokat költöttünk a határvédelemre, így az egész Unió biztonságára. Felszólítjuk a Bizottságot, hogy vegye ki a részét a lengyel és litván határzár finanszírozásából". Mi mindig is készen álltunk a párbeszédre, most Brüsszelnél pattog a labda - írta az igazságügyi miniszter a Facebookon.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.