2022. november 14., 12:54

Új minisztérium alakul Palkovics László lemondása után

Médiaértesülések szerint múlt szerdán lemondott a magyar technológiai és ipari miniszter Palkovics László. A hír kapcsán Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter ma bejelentette, hogy Palkovics László lemondása után új minisztérium alakul.

Palkovics László
Fotó: Palkovics László Facebook oldala
Palkovics László technológiai és ipari miniszter

Az Index értesülései szerint a miniszter távozásának hátterében az áll, „hogy a kormányfő megváltoztatná a minisztériumi struktúrát, az energetika kikerülne a Technológiai és Ipari Minisztérium hatásköréből”. 

A Miniszterelnökség akkor úgy reagált a hírre, hogy „a kormány tagjairól a miniszterelnök dönt, amennyiben a kormány szerkezetében változás történik, arról a nyilvánosságot tájékoztatni fogjuk”.

Gulyás Gergely mai sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy strukturális változás lesz, amelynek következtében önálló energiaminisztérium alakul. Ennek feladata az energiapolitika egységes irányítása lesz, ezért az Energiahivatal hatásköreinek többségét az új tárca veszi át.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.