2020. október 15., 14:27

Új, konzervatív irányultságú pártot alapított az MTA korábbi elnöke

Pálinkás József akadémikus, a Magyar Tudományos Akadémia korábbi elnöke, az első Orbán-kormány oktatási minisztere új pártot indított Új Világ Néppárt néven. Az új formáció csütörtökön mutatkozott be a nyilvánosságnak.

„Légy boldog Magyarországon!” – ezzel a szlogennel bontott zászlót Pálinkás József volt MTA-elnök, az első Orbán-kormány oktatási miniszterének új pártja, az Új Világ Néppárt (ÚVNP) - számolt be az azonnali.hu.

Pálinkás mellett a párt alapítói között van még az LMP korábbi elnökségi tagja, Ábrahám Júlia, Lantos Gabriella egészségügyi szakértő, és az Új Világ Néppártban folytatja politikai karrierjét az SZDSZ-es, korábbi ljubljanai nagykövet, Szent-Iványi István, Stelli-Kis Sándor ügyvéd és Fekete László vállalatvezető is. 

Az új párt feltett szándéka, hogy megszólítsa a Fideszben csalódott, polgári-konzervatív értékeket valló választókat, vagyis a jelenlegi ellenzéki pártokat elutasító ún. Fidesz-árvákat.

Pálinkás a sajtótéjékoztatón újságírói kérdésre válaszolva elmondta, abban egyetértés van a "Fideszen kívüli világban", hogy az egyéni választókerületekben egy az egy ellen kell indulni, és ezt a meggyőződést az Új Világ Néppárt is osztja.

Elhangzott az is, hogy nyitottak az együttműködésre, az ellenzéki előválasztásokon pedig saját jelöltekkel fognak versenybe szállni. 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.