Több mint száz új fertőzöttet azonosítottak, meghalt két beteg Magyarországon

Frissítve: 09:29
2021. július 19., 10:00
ma7 | MTI

A hétvégén meghalt két beteg és újabb 139 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu hétfőn.

koronavírus Magyarország védőoltás
Fotó: MTI / Kiss Gábor

Összesen 808 864-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma.

Az elhunytak száma 30 017-re, a gyógyultaké 743 245-re emelkedett.

Az aktív fertőzöttek száma 35 602.

Kórházban 76 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 11-en vannak lélegeztetőgépen.

Hatósági házi karanténban 1 594-en vannak, a mintavételek száma 6 257 264-re nőtt.

Eddig 5 569 099 embert oltottak be Magyarországon, közülük 5 293 132-en már a második adag vakcinát is megkapták.

Magyarország a teljes átoltottságot tekintve második az Európai Unióban, így járványügyi szempontból továbbra is az egyik legbiztonságosabb ország.
Ugyanakkor

a delta vírusmutáns több európai országban erősen terjed, ezért arra kérnek mindenkit, hogy oltassa be magát.

A megelőzés érdekében az operatív törzs újabb intézkedéseket hozott, így Európában elsőként augusztus 1-jétől lehetővé válik a harmadik oltás felvétele mindenki számára.
Az átoltottság növelése érdekében a még be nem oltott időseket személyesen is fel fogják keresni az illetékesek, és iskolakezdés előtt minden oktatási intézményben elérhető lesz az oltás.

Továbbra is folyamatosan lehet regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig interneten is foglalhatnak időpontot az oltásra a www.eeszt.gov.hu honlapon.

A közlés szerint az érvényes regisztrációval rendelkezők köztük az érvényesen regisztrált Magyarországon élő külföldiek és külhoni magyar állampolgárok is automatikusan tudnak az interneten időpontot foglalni az oltásra. Az internetes időpontfoglalóban országosan Pfizer, Sinopharm és korlátozott mennyiségben még Szputnyik oltás foglalható. Egyes oltópontokon Janssen és Moderna oltás is elérhető.
Magyarország megnyitotta az oltás lehetőségét a határok mentén élők számára is, ezzel tovább növelve a járvány elleni védettségét.

Kövesse facebook oldalunkat is!