Több mint kétszázan jelentkeztek a Jó tanuló, jó sportoló című felhívásra

2020. szeptember 22., 15:16
ma7 | MTI

Több mint kétszázan jelentkeztek a nemzetpolitikai államtitkárság Jó tanuló, jó sportoló című felhívására. Az államtitkárság az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írta: a pályázatra - amely a "2020 az erős magyar közösségek éve" része - 247 külhoni magyar fiatal nyújtotta be jelentkezését.

Jó tanuló jó sportoló
Fotó: Archívum
Illusztráció

A cél, hogy megtalálják és bemutassák azokat a külhoni fiatalokat, akik a tanulás mellett valamely sportágban is kiemelkedő teljesítményt értek el, ezáltal példaként szolgálhatnak saját közösségük és az összmagyarság számára.

A felhívásra 2020. augusztus 31-ig lehetett jelentkezni a kiváló tanulmányi átlag és kimagasló sporteredmények igazolásával. A pályázatra mind a hat külhoni régióból érkeztek jelentkezők:

Erdélyből 159, a Vajdaságból 40, a Felvidékről 36, Kárpátaljáról 8, Horvátországból és a Muravidékről pedig 2-2 pályázat, illetve jelölés érkezett.

A pályázók között a legnépszerűbb sportág a labdarúgás volt, de sokan jelentkeztek a sí, a tenisz, az atlétika, a jégkorong, az úszás és a karate területén elért kiváló eredményekkel is. A felhívásra 8 és 24 év közötti diákok pályáztak, a jelentkezők átlagéletkora 14 év.

Már tart a pályázatok értékelése, az év vége előtt eredményt hirdetnek. A legjobban szereplő jelentkezők - régiónként egy - megkapják "Az év külhoni magyar jó tanulója, jó sportolója" címet és fejenként 300 ezer forint összegű pénzjutalmat

- közölték.

2020. augusztus 7., 13:09

Jó tanuló, jó sportoló címre pályázhatnak külhoni magyar diákok

A legjobbak - külhoni régiónként egy-egy diák - "Az év jó tanulója, jó sportolója" címben és fejenként 300 ezer forint pénzjutalomban részesülnek.

Kövesse facebook oldalunkat is!